Cybercriminelen

Een datalek? Ransomare? Hackers? Dat overkomt mij niet, denken veel ondernemers. Niets is echter minder waar. Cybercriminelen weten de weg naar het MKB maar al te goed te vinden: alleen al in 2019 werd zo’n 30% van de bedrijven getroffen. Bij Nemesys begrijpen we dat je jouw waardevolle bedrijfsgegevens veilig wilt houden. Daarom kun je bij ons terecht voor alle maatregelen om cybercriminelen buiten de deur te houden.

Endpoint security

Om te voorkomen dat je organisatie wordt getroffen door aanvallen van buitenaf is het belangrijk om de antivirussoftware goed op orde te hebben. Niet alleen op laptops en PC’s, maar ook smartphones en tablets. Nemesys biedt endpoint security die alle devices veilig houdt. Dit kan op zichzelf staan, maar ook onderdeel zijn van mobile device management: vanuit één centrale beheeromgeving kun je daarmee alle cybersecurity regelen. 

Veilig inloggen

Cybercriminelen weten op slinkse manieren achter wachtwoorden te komen. Omdat veel mensen overal hetzelfde wachtwoord gebruiken, kunnen ze vervolgens op tal van toepassingen inloggen. Om dit te voorkomen is een password manager de ideale oplossing voor jou en je medewerkers. Je hoeft dan immers nog maar één wachtwoord te onthouden, de password manager doet de rest en genereert veilige wachtwoorden. Inloggen wordt zo een eitje. Een andere manier van veilig inloggen is twee-factor-authenticatie: daarbij wordt, naast datgene dat de gebruiker weet (een wachtwoord), ook een tweede factor gebruikt: iets dat de gebruiker heeft (vaak een smartphone). Hier wordt dan een inlogcode naartoe gestuurd. Daarnaast kan Nemesys een beveiligde VPN-verbinding instellen, zodat gegevens altijd versleuteld verstuurd worden. Hiermee maak je het voor cybercriminelen wel heel moeilijk om jouw bedrijfsgegevens te stelen of te gijzelen. 

Bewustzijn over cybercriminelen

Hoe goed de techniek ook is geregeld, de mens blijft altijd een zwakke schakel. Daarom kan Nemesys, met assessments en online trainingen, het kennis- en bewustzijnsniveau van je medewerkers vergroten. Zodat ze niet meer in phishingmails trappen of onbetrouwbare bestanden openen. 

Nieuwsbrief