Cybersecurity Escape Room

Spannend en leuk

Is cybersecurity een vraagstuk binnen de organisatie en wil je medewerkers op een leuke en originele manier bewust maken van de risico’s? Dan hebben wij dé oplossing. Met de Cybersecurity Escape Room combineren we werk en plezier en bieden we een complete cybersecurity-ervaring voor alle medewerkers. Zo worden ze zich op een leuke manier bewuster van de beveiligingsrisico’s op internet.


 

Phishing simulatie (optioneel)

De training begint met een phishing simulatie, waarbij een realistische cyberaanval wordt nagebootst. Wordt er op de ‘kwaadaardige link’ geklikt? Zo ja, hoe vaak? En worden er ook nog gevoelige (inlog)gegevens achter gelaten?

Cybersecurity
Escape Room

Vervolgens start het ‘fun element’: de Cybersecurity Escape Room. Niet zomaar een escape room, maar een speciale variant op het gebied van cybercriminaliteit. Er komen verschillende onderwerpen aan bod, zoals phishing, privacy, social engineering, mobiele apparatuur, ransomware, usb-apparatuur en een meldpunt. 

Bij het uitvoeren van analoge en digitale opdrachten komen medewerkers voor keuzes te staan die ze ook op de werkvloer of thuis kunnen tegenkomen. Met name de nabespreking is leerzaam en geeft een beeld welke fouten er onder tijdsdruk worden gemaakt. Ook wordt duidelijk dat goede communicatie essentieel is en dat digitaal en analoog handelen altijd gevolgen heeft en risico’s met zich meebrengt.
 

Workshop (optioneel)

Na afloop van het spel kunnen de deelnemers tijdens een workshop aan de hand van praktische voorbeelden leren dat cybercriminaliteit aan de orde van de dag is en veel dichterbij is dan vaak wordt gedacht.
 

Assessment & rapportage (optioneel)

Na de Escape Room en het gesprek met de expert kunnen je medewerkers een online assessment invullen, dat de organisatie inzicht geeft in het bewustzijn en het kennisniveau over cybersecurity bij je medewerkers.

Cybersecurity Escape Room in het kort

De Cybersecurity Escape Room is per dag te huur en kan in overleg geplaatst worden op iedere gewenste locatie, zelfs bij jouw organisatie voor de deur. Samen met een aanwezige cybersecurityspecialist ontdekken je medewerkers in slechts 45 minuten wat de gevaren van cybercrime zijn. Het spel zelf duurt 30 minuten, napraten met de expert neemt 15 minuten in beslag.

  • Op locatie naar wens.
  • Maximaal 80 personen per dag.
  • Serieus en plezier in één.
  • In te passen tussen de werkzaamheden door.
  • Goed voor de teambuilding.
     

Wat levert een cybersecurity escape room op?

  • Inzicht in het gedrag van medewerkers
  • Bewustwording bij deelnemers
  • Blijvend gedragsverandering

Meer informatie

Wil jij onze Cybersecurity Escape Room inzetten om jouw medewerkers op een leuke en goede manier bewust te maken van de online en offline risico’s? Neem dan contact met ons op via onderstaand formulier of bel direct 088-633 1070 en vraag naar de mogelijkheden.