2FA

Met twee factor authenticatie voeg je een extra beveiligingslaag toe aan je cybersecurity. Naast “iets wat de gebruiker weet” (het wachtwoord), is als tweede factor “iets wat de gebruiker heeft” (vaak een mobiele telefoon) nodig.

Oplossingen tegen zwakke of gestolen wachtwoorden

Het merendeel van alle datalekken wordt veroorzaakt door zwakke of gestolen wachtwoorden. Binnen een organisatie wordt hetzelfde wachtwoord vaak voor meerdere systemen gebruikt of worden korte, simpele wachtwoorden aangemaakt en met elkaar gedeeld. Dit werkt makkelijk voor medewerkers, maar heeft als keerzijde dat hackers eenvoudig toegang kunnen verkrijgen tot bedrijfssystemen en opgeslagen persoonsgegevens als wachtwoorden gestolen of geraden worden.

Naast het hebben en naleven van een wachtwoordbeleid, is een van de meest effectieve manieren om dit risico weg te nemen én te voldoen aan AVG-voorschriften het gebruik van twee factor authenticatie. Deze oplossing zorgt ervoor dat anderen, zelfs als zij de gebruikersnaam en het wachtwoord van een account achterhalen, over onvoldoende informatie beschikken om toegang tot systemen en data te verkrijgen. Er is namelijk een extra beveiligingslaag (tweede factor) nodig om de identiteit van de gebruiker te bevestigen bij het inloggen.

Meer informatie

Wil je meer weten over twee factor authenticatie om je bedrijfssystemen en data extra te beveiligen? Neem dan contact met ons op via onderstaand formulier of bel direct 088-633 1000 en vraag naar de mogelijkheden.

Wij helpen je graag verder!

Meer over cybersecurity