Domeinnaamfraude

Cybercriminelen worden steeds innovatiever en dit vraagt ook om een andere aanpak. Zo zien we dat er steeds vaker misbruik wordt gemaakt van domeinnamen. Phishers maken domeinnamen aan die op jouw bedrijfsnaam lijken. Dit kan ernstige gevolgen hebben voor de reputatie van jouw organisatie. Maar hoe gaan zij te werk? En nog belangrijker: hoe kan je je hier tegen beveiligen? 

Misbruik van een domeinnaam

Wanneer een medewerker binnen je netwerk een website opzoekt in zijn/haar browser, vertaalt een Domain Name Server (DNS) deze zoekopdracht in een IP-adres. Dit IP-adres komt overeen met de server waar de gevraagde website op draait. Deze vertaling kunnen cybercriminelen kraken, waardoor bezoekers op een andere site terechtkomen. Cybercriminelen maken bijvoorbeeld een domein aan met .org of .net en laten dit doorverwijzen naar de officiële website, zodat het net echt lijkt.

Dé beste aanvulling op jouw huidige beveiligingsoplossing

Secure DNS is een snelle reputatiecheck van kwaadaardige websites dat jouw organisatie beschermt tegen cyberaanvallen. De database haalt realtime informatie uit verschillende sensoren wereldwijd. Zo wordt de reputatie van een domein gecontroleerd en wordt er binnen een nanoseconde aangegeven of het gevraagde domein kwaadaardig is of niet. Wanneer een gebruiker een aanvraag indient van een website die door Secure DNS als 'onveilig' is gemarkeerd, zal de medewerker niet in staat zijn om de website te bezoeken. Secure DNS is eenvoudig te activeren, werkt zonder extra hardware en is vrijblijvend 30 dagen te proberen. Wil je meer informatie? Download hieronder de factsheet.