Password manager

Een hoofdletter, een kleine letter, een cijfer en een speciaal teken: aan wachtwoorden worden vaak veel eisen gesteld. En dan nóg is het ‘unieke’ wachtwoord vaak Welkom123!, of iets in die trant. Met een password manager bewaar je al je wachtwoorden in een digitale kluis die niet te kraken is.

Automatisch ingelogd

Heb je moeite met het onthouden van wachtwoorden? Of gebruik je overal hetzelfde wachtwoord? Met een password manager van Nemesys, zoals Lastpass, is dit verleden tijd. Het zorgt ervoor dat je eenmalig hoeft in te loggen in jouw internetbrowser. Hierbij krijg je een code toegestuurd die je op je mobiel invoert. Vervolgens ben je automatisch ingelogd op alle websites die je hierna opent. Ook zijn de account- en creditcardgegevens vooraf ingevuld. Wel zo makkelijk (en veilig!).

Versleuteld opgeslagen

Sterker nog: de password manager kan zelf écht moeilijke en unieke wachtwoorden genereren die aan de beveiligingseisen van de website voldoen. Deze worden versleuteld opgeslagen bij Lastpass, zodat ze niet in verkeerde handen komen. Zeker in combinatie met een wachtwoordbeleid en twee—factor-authenticatie is dat een ideale manier om cyberaanvallen te voorkomen. Je IT-adviseur van Nemesys kan je hier alles over vertellen.

Veilig werken met
het hele team

Soms ontkom je er niet aan om met het hele team samen te werken in één account of om samen dezelfde bankpas te gebruiken. Een password manager zorgt ervoor dat een wachtwoord centraal kan worden gewijzigd, zodanig dat alle teamleden alsnog in het account kunnen inloggen. Dat kan voor zowel iOS, Windows, Android als voor smartwatches worden ingesteld. 

Meer over IT