Kostenbesparing energie

Je energiekosten maken een groot gedeelte van je totale bedrijfskosten uit, terwijl het eigenlijk heel eenvoudig is om daarop te besparen. De experts van Nemesys bieden daarvoor verschillende oplossingen.

Energiemonitoring

Kennis is macht. Daarom heeft Nemesys een tool ontwikkeld die heel eenvoudig aan je bestaande slimme meter kan worden gekoppeld. Vervolgens kun je precies zien op welke plaatsen in het bedrijf veel energie wordt verbruikt – of misschien zelfs wel wordt verspild. De data die deze tool genereert, worden gepresenteerd in een overzichtelijk dashboard en je krijgt een heldere analyse van de experts van Nemesys.

Energiebesparing

Uit Energiemonitoring blijkt vaak dat simpele energiebesparende maatregelen al een groot verschil kunnen maken. Nemesys kan je adviseren over het nemen van de juiste maatregelen én bijstaan bij het implementeren daarvan. Voor bedrijven die meer dan 50.000 kWh en/of 25.000 m3 per jaar verbruiken is het nemen van maatregelen zelfs verplicht, vanwege de Wet milieubeheer. Nemesys helpt je daaraan te voldoen.

Slimme inkoop energie

Ieder bedrijf is anders en heeft zijn eigen energiebehoefte. Door samen met jou kritisch te kijken naar je huidige energieverbruik, bepalen we wat de beste manier is om jouw energie in te kopen. Daarin streven we niet alleen naar de laagste energieprijs op dit moment, maar kijken we ook naar wat in de toekomst de beste strategie voor jou is. Dit doen we bijvoorbeeld door de energiemarkt voor jou beter inzichtelijk te maken met behulp van marktanalyses.

Meer over energie