Verduurzaming

Wil je met jouw bedrijf duurzamer gaan werken? Dan is het belangrijk om te weten wat je vertrekpunt is. De Energiemonitor van Nemesys geeft je het inzicht dat je nodig hebt – gewoon op basis van de gegevens van je bestaande slimme meter. Samen met jou kijken we op welke manier jij je bedrijf kunt verduurzamen.

Duurzame energie

Verduurzaming kun je op diverse manieren bereiken. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om gebruik te maken van hernieuwbare energiebronnen, of je eigen energie op te gaan wekken. Zonnepanelen in eigen beheer zijn daarvoor in veel gevallen een perfecte oplossing, maar ook deelnemen in een windmolenpark of een andere vorm van energieopwekking kan een manier zijn om duurzamer energie in te kopen.

Energiebesparende maatregelen

Energie die je niet verbruikt, hoeft ook niet opgewekt te worden. Daarom is het treffen van energiebesparende maatregelen vaak stap 1, als het gaat om verduurzaming. Sterker nog: door de Wet Milieubeheer is het zelfs verplicht voor bedrijven die meer dan 50.000 kWh en/of 25.000 m3 per jaar verbruiken en vanwege dit verbruik informatieplichtig zijn voor de Wet milieubeheer. Dat energiebesparing verder gaat dan de lampen vervangen door LED, kunnen onze experts je laten zien met een advies op maat voor jouw organisatie. Praktische maatregelen met een snelle terugverdientijd, zodat jouw bedrijf profiteert van optimale performance: dát is waar het om draait.

Meer over energie