Office365 Back-up

Met Office365 heb je altijd toegang tot al je bestanden. Dat leidt bij veel organisaties tot het misverstand dat je dan dus ook geen back-up meer nodig hebt. Want je bestanden staan toch veilig in de cloud? Dat is helaas maar ten dele waar. Ook wanneer je bedrijf is overgestapt op Office365 is een back-up noodzakelijk.

Wel opgeslagen, niet hersteld

Dat Microsoft garandeert dat je gegevens niet verloren gaan, wil nog niet zeggen dat ze garanderen dat je gegevens worden hersteld bij problemen. Ook niet als je OneDrive gebruikt. Want een bestand dat per ongeluk wordt verwijderd van een lokaal apparaat, verdwijnt automatisch ook uit OneDrive. Een document dat wordt geïnfecteerd met malware of ransomware wordt automatisch gesynchroniseerd in OneDrive – inclusief de besmetting.

Goede back-up voor Office365

Het is dus belangrijk om een goede back-up mét recoverymogelijkheid te hebben. Ook als je Office365 gebruikt. Daarmee heb je de zekerheid dat er nooit data verloren kan gaan. Nemesys kan je helpen bij het inrichten van jouw back-up. Neem gerust contact met ons op.

Meer over IT