Vier tips om back-up valkuilen te voorkomen

Het is belangrijk om een back-up van al je gegevens te hebben. Zo voorkom je dat informatie definitief verloren gaat. Daarom geven onze experts je vier tips.

Zorg voor replication

Met alleen het maken van een backup van je bestanden ben je er nog niet. Je moet ook de achterliggende structuur achter de hand hebben; ook wel replication genoemd. Vergelijk het met een puzzel die uit elkaar valt: alle stukjes zijn aanwezig, maar ze liggen niet op de juiste plaats en het kost veel tijd om ze weer in elkaar te zetten. Wanneer je een goede replicationstrategie hebt, is een snellere recovery mogelijk.

Test je back-up en restore tijd

Voortbordurend op het bovenstaande is het belangrijk om niet alleen te weten hoe snel je je bestanden weer terug kunt hebben, maar ook hoe snel je weer up & running bent. Hoeveel downtime ben je bereid te accepteren? Op basis daarvan kunnen de IT-experts van Nemesys een back-upplan op maat voor jou maken.

Wat doe je met de teruggewonnen bestanden?

Je hebt je backup. Je hebt je structuur. Je hebt eigenlijk alles om weer aan de slag te gaan. Alleen… waar ga je al die informatie op terugzetten? Op je oude server, als die tenminste nog te redden was? Op nieuwe hardware? Of wil je samen met ons andere uitwijkmogelijkheden ontdekken? Wij bespreken graag alle mogelijke scenario’s met jou en komen met een passende oplossing.

Beveilig je back-up voor cryptolockers en virussen

Cybercriminelen worden steeds slimmer. Ze infecteren niet meer alleen de in gebruik zijnde bestanden met ransomware en virussen, maar nemen in één moeite ook de back-up mee. Neem dus maatregelen om te voorkomen dat bij een aanval op je bestanden ook je back-up verloren gaat. Je IT-adviseur Nemesys kan je vertellen hoe je dat voor jouw organisatie het beste kan doen.

Meer over IT