Informatiebeveiliging

Jouw gegevens zijn veel waard. Figuurlijk – het is de ruggengraat van je bedrijfsvoering. Maar ook letterlijk. Want wanneer je bedrijf slachtoffer wordt van een ransomware-aanval, kan het je veel geld kosten om je gegevens terug te krijgen. En niet voldoen aan de privacywetgeving door slechte informatiebeveiliging kan je bedrijf op hoge boetes komen te staan. Bij Nemesys begrijpen we hoe belangrijk informatiebeveiliging is. Daarom kun je vertrouwen op onze betrouwbare oplossingen. 

Software voor informatiebeveiliging

De basis voor een goede informatiebeveiliging is ervoor zorgen dat je informatie blijft waar deze hoort te zijn: binnen jouw eigen organisatie. Er zijn verschillende technische manieren om dat te doen. Een randvoorwaarde is dat je systemen up-to-date zijn, dat je security software ondoordringbaar is, en dat je internetverbindingen veilig zijn. Zo kun je bijvoorbeeld je systemen zodanig inrichten dat ze alleen via een VPN-verbinding – een versleutelde verbinding – benaderbaar zijn. Dat voorkomt datalekken. Nemesys kan dit allemaal voor je verzorgen.

Informatiebeveiliging: De menselijke factor

Techniek is één ding, maar ook je medewerkers moeten zich bewust zijn van het belang van een goede informatiebeveiliging – en van de enorme gevolgen wanneer het misgaat. Ook hierbij kan Nemesys jouw organisatie ondersteunen, bijvoorbeeld door de kennis van je medewerkers te testen met een enquête of door een gesimuleerde phishingmail te sturen. Op basis daarvan kunnen we je medewerkers training op maat bieden, zodat ze gevaarlijke situaties leren herkennen en vermijden. Ook een wachtwoordmanager of twee-factor-authenticatie voor veilig inloggen kan onderdeel zijn van jouw informatiebeveiliging. 

Meer informatie

De experts van Nemesys vertellen jou graag alles over informatiebeveiliging voor jouw organisatie. We doen je een overzichtelijk voorstel op maat, in heldere en begrijpelijke taal. En heb je vragen? Dan staat jouw contactpersoon altijd voor je klaar. Neem dus vandaag nog contact met ons op en ontdek wat wij voor jou kunnen betekenen.