Isolatie - Zakelijk

De eerste stap naar een energiezuinig pand!

Hoe beter jouw pand geïsoleerd is, hoe meer warmte er wordt vastgehouden én je beter beschermt bent tegen de lucht van buitenaf. Doordat de warmte in een goed geïsoleerd pand beter blijft hangen, hoef je dus ook minder hard te stoken. Daardoor bespaar je direct tot wel 30% op je energierekening! Want onnodig warmteverlies betekent onnodig energieverbruik.

Verplicht energielabel zakelijk vastgoed

Bij het verkopen, verhuren of opleveren van een zakelijk pand met een minimale oppervlakte van 50m2 is een geldig energielabel verplicht. Heb je een pand dat groter is dan 100m2 en gebruik je daarvan meer dan 50% als kantoor? Dan is het vanaf 1 januari 2023 zelfs verplicht om minimaal energielabel C te hebben. Met isolatie kun je je pand al snel energiezuiniger maken en op een hoger energielabel uitkomen. 

Soorten isolatie

Er zijn drie manieren van isolatie die het grootste energiebesparende effect opleveren, en daarmee ook het grootste rendement:

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie is de grootste energieverspiller! Warmte stijgt op waardoor ongeveer 30% van deze warmte via het dak verloren gaat. Met goede dakisolatie bespaar je aanzienlijk op je stookkosten, creëer je een comfortabeler binnenklimaat én verminder jij je CO2-uitstoot! 

Spouwmuurisolatie
Door het opvullen van de ruimte tussen de binnen- en buitenmuur met isolatiemateriaal geven de muren minder kou af. Jouw pand houdt warmte beter vast en is het binnen gelijkmatiger warm. Hierdoor slaat de verwarming minder vaak aan, daalt het gasverbruik en stoot je minder CO2 uit.

Vloerisolatie
Heeft jouw pand een kruipruimte? Dan verlies je op die manier veel warmte, waardoor de vloer koud aanvoelt. Om het warmteverlies hier te beperken wordt er bij vloerisolatie een laag isolatiemateriaal aangebracht op de bodem van de kruipruimte. 

Wil jij er ook warm bij zitten?

Nemesys Energie zorgt ervoor!

Samen kijken we naar jouw wensen en de mogelijkheden van jouw pand. Wij verzorgen voor jou het hele traject: van de isolatie van jouw pand tot de eventuele subsidieaanvraag.