MKB Cybercrisisgame

Leerzaam en realistisch

Help! Het bedrijf is gehackt, de bestanden zijn gegijzeld en er wordt losgeld gevraagd. Wat ga je doen? Betalen? De politie bellen? Contact opnemen met de ICT-leverancier? Is dit nou een datalek en wat betekent dat? Moeten we dit ook communiceren en naar wie? En is productieherstel belangrijker dan de dader opsporen? De MKB Cybercrisisgame is een realistische nabootsing van deze situatie en wordt voor jouw organisatie op maat gemaakt.  

Ieder z’n eigen rol

Maximaal 15 deelnemers gaan met deze uitdaging aan de slag vanuit vijf verschillende rollen (communicatie, crisiscoördinatie, juridisch, ICT en de business). De deelnemers krijgen audio- en filmfragmenten te zien en teksten te lezen. Zo worden ze in 45 minuten door de game geleid.

Minimale schade, maximaal effect

Het uiteindelijke doel van de game is om met minimale schade  - bijvoorbeeld ICT-herstelkosten, kosten voor uitval productie of communicatiekosten - het probleem op te lossen. Omdat elke rol z’n eigen belangen heeft, kom je daarbij voor dilemma’s te staan. Naast inzicht krijg je ook praktische handvatten om direct mee aan de slag te gaan.

Lessons learned

De game wordt afgesloten met een evaluatie, maar je kunt er ook een praktische workshop aan vast knopen. Bijvoorbeeld om te oefenen met het maken van een crisisplan of een voorbereiding van het gesprek met je ICT-leverancier, aan de hand van de inzichten die je tijdens de game hebt opgedaan.

Meer informatie

Wil je meer weten over onze MKB Cybercrisisgame en hoe je deze in kunt zetten in jouw organisatie? Neem dan contact met ons op via onderstaand formulier of bel direct 088-633 1070 en vraag naar de mogelijkheden.