Cloud computing

Bedrijven verwachten steeds meer van hun IT omgeving. Data groeit explosief en wordt steeds belangrijker. Daarnaast verwachten medewerkers van een bedrijf dat zij steeds flexibeler, vanaf iedere locatie, met allerlei apparaten (zoals tablets en smartphones) kunnen werken. Dit betekent dat je meer tijd en geld moet investeren om up-to-date te blijven.

Door gebruik te maken van IT als dienst (Cloud computing) krijg je de beschikking over flexibele en betrouwbare oplossingen tegen een vast bedrag per maand, per gebruiker. Dit betekent dat de servers en data niet meer op kantoor staan, maar dat je gebruik maakt van een (gedeelde) omgeving in een datacenter. Hierdoor hoef je dus niet meer te investeren in eigen hardware en wordt je niet meer geconfronteerd met onverwachte kosten op het gebied van IT.

CLOUD DIENSTEN VAN HOSTEDXL

NEMESYS is partner van HostedXL. Vanuit twee datacenters leveren zij diverse Hosted diensten.

Hosted ICT

Met Hosted ICT maak je voor een vast bedrag per maand, per medewerker gebruik  van een professionele en betrouwbare IT omgeving. De applicaties en data van je bedrijf worden geïnstalleerd op de servers in het datacenter. Hier zijn allerlei maatregelen getroffen om een hoge beschikbaarheid te kunnen garanderen en de data veilig op te slaan.

Voordelen van Hosted ICT

 • Geen onvoorspelbare kosten;
 • Een complete, professionele IT omgeving;
 • Applicaties vanaf iedere werkplek.

Hosted Exchange

Het is tegenwoordig normaal dat e-mail en agenda onderweg gebruikt kunnen worden. Zakelijk gezien wordt deze functionaliteit veelal gefaciliteerd vanuit een Microsoft Exchange omgeving. Exchange is redelijk duur in aanschaf en het beheer ervan is vrij arbeidsintensief. Hierdoor is het voor sommige bedrijven kostbaar om een dergelijke omgeving aan te schaffen en in te richten. In die gevallen is Hosted Exchange een interessant alternatief.

Voordelen van Hosted Exchange

 • Lagere kosten;
 • Altijd en overal de data beschikbaar;
 • Gegevens altijd up-to-date.

Online Back-up

Online Back-up is een betrouwbare en voordelige dienst waar je geen omkijken naar hebt. Anders dan bij de traditionele back-up hoef je geen kwetsbare media te gebruiken, zijn er geen dagelijkse handelingen nodig en wordt de data altijd buiten de deur bewaard. Er wordt dagelijks automatisch een back-up gemaakt. De data wordt gecodeerd over het internet verstuurd en direct veilig en versleuteld opgeslagen in het datacenter. Dagelijks ontvang je een rapport per e-mail of de back-up is geslaagd.

Voordelen van Online Back-up

 • Dagelijks automatisch een back-up van de bedrijfsgegevens;
 • Geen hard- en software nodig om back-ups te maken;
 • Geen extra handelingen nodig;
 • Snel en eenvoudig een back-up terughalen;
 • De data in een veilige en betrouwbare omgeving.