Wifi-netwerk

Steeds meer bedrijven kiezen voor het gemak en het voordeel van een draadloos (wifi) netwerk. Volgens de ICT trendwatchers zal de markt voor draadloze dataoplossingen de komende drie jaar zelfs nog verdubbelen.

Geen draden of kabels, maar een draadloze radiofrequentie zorgt voor toegang tot het netwerk. Vanaf iedere plek in het bedrijfspand. Veilig en gemakkelijk.

Voordelen van een draadloos wifi-netwerk

  • Volledig draadloze netwerkverbinding;
  • Aanleg en onderhoud van kabels is niet meer nodig;
  • Overal in het pand toegang tot netwerk en internet;
  • Eenvoudig aan te leggen.

 

AEROHIVE PARTNER

NEMESYS is gecertificeerd partner van Aerohive Networks, één van de toonaangevende wifi producenten.

Geen controller

Om bedrijven precies te bieden wat ze nodig hebben, heeft Aerohive een draadloze LAN-architectuur zonder controller ontwikkeld met de naam Cooperative Control. Deze draadloze oplossing biedt de prestaties, de beschikbaarheid, het beheer, de mobiliteit en de beveiliging die nodig is voor een installatie bij een organisatie van honderden medewerkers, maar is dit ook een rendabele oplossing voor kleine bedrijven.

Gecentraliseerd draadloos beheer

Dankzij de benadering zonder controller heeft Aerohive het beheer van WiFi verder kunnen vereenvoudigen met een SaaS-beheersoplossing op basis van cloud computing met de naam HiveManager Online. HiveManager Online haalt de kosten drastisch omlaag en maakt de installatie van WiFi voor bedrijven veel eenvoudiger.

Aerohive biedt ook een product aan voor gastenbeheer, namelijk GuestManager. Dit is een eenvoudige webinterface waarmee beheerders zoals receptionisten tijdelijke accounts kunnen aanmaken om gasten toegang te verlenen tot het draadloze netwerk.

ACCESSPOINTS

De draadloze accesspoints van Aerohive, de HiveAP’s, zijn een innovatieve nieuwe klasse voor een draadloze infrastructuur met cooperative control technologie die de voordelen biedt van een draadloze LAN-oplossing op basis van een controller, zonder dat een controller of overlay netwerk nodig is. HiveAP’s zijn ingedeeld in groepen (‘hive’ betekent bijenkorf ), die informatie delen waardoor functies zoals veilige en snelle L2/L3 roaming, gecoördineerd RF-beheer, beveiliging, QoS en mesh-netwerken mogelijk zijn. De mogelijkheid informatie te delen behoort tot de draadloze LAN-architectuur van de volgende generatie, die makkelijk te installeren en uit te breiden is, die betrouwbaar, schaalbaar, krachtig en optimaal is voor spraak over WLAN.