Houd je afdrukkosten onder controle

Bedrijven zoeken voortdurend naar manieren om de kosten laag te houden, wat vaak leidt tot lastige beslissingen.
Toch is de oplossing soms dichterbij en gemakkelijker dan je denkt. Printers, multifunctionals, verbruiksmaterialen en gerelateerde services verbruiken een aanzienlijk deel van je inkomsten. Door alleen de manier van papierverwerking te veranderen kunt je flinke besparingen realiseren.

3 zwakke schakels

De eerste stap naar een kostenbesparing is het aanpakken van de zwakste schakels.

Ongeschikte machines
Als je printers te groot of te klein zijn voor de beoogde afdruktaken worden ze te duur en zijn ze ook nog eens vaak buiten bedrijf. Dit is helaas bij veel bedrijven de dagelijkse realiteit.

Onnodige afdrukken
Afdrukken waarmee nooit wat wordt gedaan, betekent geld weggooien en is vanuit milieu oogpunt al helemaal uit den boze.

Gebruikersgedrag
Medewerkers beseffen vaak niet hoeveel duurder het is om voor grote afdruktaken de dichtstbijzijnde inkjetprinter te gebruiken in plaats van de afdelingsmultifunctional.

Maatwerk

Aan de hand van je vereisten ten aanzien van documenten levert Kyocera individuele oplossingen waarmee zowel je afdrukgerelateerde kosten als je CO2-voetafdruk worden gereduceerd.

Samen analyseren en optimaliseren we de huidige processen om zo de meest e­fficiënte oplossingen te vinden voor jouw manier van werken en de omvang van de werkzaamheden.

Alle verbruiksmaterialen die je nodig hebt worden automatisch en op het juiste moment aangeleverd, waardoor onnodige kosten worden vermeden en kostbare opslagruimte vrijkomt.

Om de Kyocera oplossingen optimaal te kunnen gebruiken worden je medewerkers getraind zodat alles helemaal duidelijk is voordat je op start drukt.

Gebruikerspecifiek

Doordat medewerkers een code nodig hebben om op de printers te kunnen inloggen, weet je zeker dat alleen geautoriseerde gebruikers kunnen afdrukken en kopiëren. Zo heb je goed zicht op de papierstroom. Door de machines tegen ongeoorloofd gebruik te beveiligen wordt niet alleen de beveiliging verbeterd en worden ook de kosten gereduceerd.

Afdruktaken worden uitsluitend uitgevoerd nadat een gebruiker fysiek op de machine heeft ingelogd. Dus geen vergeten afdrukken meer die ongebruikt in de afvalbak belanden. Dankzij deze oplossingen kun je kosten toewijzen aan
personen of projecten en zo doelgerichte besparingen realiseren.

Afdrukbeleid

Met behulp van maatoplossingen kun je specifeke afdrukregels implementeren en zorgen dat gebruikers zich beter bewust zijn van de afdrukkosten. Door bijvoorbeeld dubbelzijdig afdrukken standaard op alle machines in te stellen worden de papierkosten en de impact op het milieu gehalveerd.

Bespaar daarnaast tijd en geld door afdruktaken automatisch naar de meest kosteneffectieve machine door te sturen, bijvoorbeeld grote afdruktaken die van inkjetprinters naar multifunctionals worden doorgestuurd. Je kunt quota
instellen en precies bepalen wie wat mag afdrukken en kopiëren, zoals in kleur of grotere afmetingen.