Microsoft Surface Book: Het beste van 2 werelden

Met een Microsoft Surface Book heb je een laptop en een tablet in één apparaat. Je kunt het scherm namelijk losklikken van het toetsenbord en het dan als een tablet gebruiken. Handig! Erwin Hotting, accountmanager bij NEMESYS, vertelt over zijn ervaringen met deze alleskunner.

Laptop vervanging

“Toen het tijd was om mijn laptop te vervangen, begon ik de Surface Pro te overwegen. Want het leek me ideaal om 2 apparaten in 1 te hebben. De Surface Pro is eigenlijk een complete Windows 10-laptop, maar met het voordeel dat het scherm los te klikken is van het toetsenbord en je dat scherm dan kan gebruiken als tablet.

Ook kan ik hem op een dock klikken en op een groter beeldscherm aansluiten, zodat het een volwaardige werkplek wordt. Ik heb mijn Surface Pro inmiddels al 2,5 jaar in gebruik en onlangs is de Surface Book uitgekomen, die qua beeldscherm nog iets groter is dan mijn Surface Pro.”

Volledige Windows-werkplek

Waar je met een gewone tablet vaak beperkt bent in mogelijkheden als het gebruiken van Office-applicaties, heb je met een Surface Book een volwaardige werkplek – inclusief volledige Windows-licentie – in handen. “Je kunt er dus alles mee doen wat je met je normale laptop ook kunt, maar hij heeft ook de voordelen van een tablet.

Omdat je gewoon met Windows werkt, is support door je ICT-afdeling heel gemakkelijk te regelen. Het is zelfs voordeliger, want zij hoeven nu geen support meer te leveren voor én een tablet én een laptop, maar slechts voor één apparaat.”

Handig in gebruik

Op papier zijn de voordelen dus legio. Hoe bevalt het apparaat in de praktijk? Erwin: “Ik vind het ideaal. Het opstarten en afsluiten gaat net zo vlot als bij een tablet, dus ik kan hem snel dichtklappen en op weg naar een klant. Ik kan het scherm losklikken en meteen presentaties op geven, er kan gewoon een USB-stick in en met de stylus kan ik hem zelfs als notitieblok gebruiken. Tel daarbij op dat hij een stuk lichter is dan een gewone laptop en je snapt dat ik erg blij ben met dit apparaat.”

Surface Book voor jou

Zijn er in jouw bedrijf veel collega’s die vaak op weg zijn en voor wie een handige, snelle en lichte laptop-en-tablet-in-één een uitkomst zou zijn? Erwin en zijn collega’s vertellen je graag alles over de mogelijkheden van de Surface Book en de uitvoeringen waarin deze verkrijgbaar is. Neem gerust contact op voor een afspraak!