Populariteit DDoS-aanvallen in Europa groeiende

DDoS-aanvallen zijn steeds vaker gericht op Europa. Deze grootscheepse aanvallen op servers kunnen organisaties veel schade toebrengen. Niet alleen downtime, maar ook een verlies aan productiviteit en daarmee gepaard gaande financiële gevolgen. Het risico op deze aanvallen is echter eenvoudig te verminderen.

DDoS steeds grotere securitydreiging 

Uit onderzoek van Kaspersky Lab blijkt dat DDoS-aanvallen steeds populairder worden in West-Europa. Niet alleen het aantal voor DDoS-aanvallen ingestelde servers is gegroeid, ook vinden er steeds meer aanvallen in de regio plaats. Daarnaast is ook het aantal aanvallen uit versleuteld verkeer toegenomen.

DDoS zorgt voor downtime 

Een DDoS-aanval zorgt ervoor dat een server wordt overspoeld met data. Om DDoS-aanvallen uit te voeren maken kwaadwillenden gebruik van zogenaamde botnets. Simpel gezegd zijn dit verzamelingen geïnfecteerde computers die samen enorme hoeveelheden gegevens naar servers kunnen sturen. Deze raken hierdoor traag of overbelast. Dit levert niet alleen downtime op. Ook kunnen er dure reparatiekosten ontstaan, net als mogelijke reputatieschade doordat websites en communicatiemiddelen kunnen uitvallen.

DDoS-aanvallen kunnen ook worden gebruikt voor het versturen van massale hoeveelheden spam. Webwinkels zijn overigens een geliefd doelwit van hackers vanwege de vaak zwakke beveiliging. 

Voorkomen is beter dan genezen 

Het risico op DDoS-aanvallen wordt verminderd met een sterk securitybeleid. Denk hierbij aan het up-to-date houden van beveiligingssoftware. Of het gebruikmaken van beveiligde verbindingen zoals VPN. Daarnaast is het raadzaam om een escalatieplan met richtlijnen voor medewerkers op te zetten. Op die manier kan downtime (ten dele) opvangen worden en komt de productiviteit niet geheel stil te liggen.

Kaspersky Trade-in actie

Stap snel en eenvoudig over naar security van Kaspersky Lab. Ruil nu je huidige licentie in met behoud van de huidige looptijd en profiteer bovendien van de vele voordelen die Kaspersky Endpoint Security for Business je biedt.