Prijsstijging Microsoft licenties per 1 oktober

In een blog-item voor Microsoft partners (publiek beschikbaar) heeft Microsoft een prijsverhoging van 10% aangekondigd voor diverse Office en Windows producten. De prijsverhoging is voor commerciële (zakelijke) klanten en heeft specifiek betrekking op Office client, Enterprise Client Access License (CAL), Core CAL en serverproducten.

Licentie overeenkomsten

Al deze producten zijn verkrijgbaar via de ‘klassieke’ Microsoft Volumelicentie Overeenkomsten, zoals de Open Value en Open Value Subscription, MPSA en de Enterprise Agreement (Subscription).

Naast de prijsverhoging op deze producten stopt Microsoft met de volumekorting staffels A (Enterprise Agreement) en C (Open Value). Volgens Microsoft is dit nodig om de prijzen tussen de verschillende Volumelicentie overeenkomsten gelijk te trekken en een betere afstemming van prijzen tussen op de cloud gebaseerde oplossingen (zoals Office 365 en Windows per gebruiker) via het Cloud Solution Provider programma en Volumelicentie overeenkomsten.

Gevolgen

Moet je bedrijf of organisatie op korte termijn een volumelicentie overeenkomst verlengen of vernieuwen? Dan is dit een goed moment om eens te kijken naar op de cloud gebaseerde oplossingen. Dit kan u geld besparen, maar tegelijk de productiviteit van medewerkers verhogen, de veiligheid verbeteren en het pad vrij maken voor digitale transformatie.

Hulp nodig of meer weten?

Wil je meer weten over deze prijsverhoging of zoek je duidelijk advies over de Microsoft licenties en abonnementen binnen je bedrijf of organisatie? Neem dan contact op met één van onze adviseurs. Bel vandaag nog: 088-633 1000.