Tips om je wifi op kantoor te verbeteren

Traag internet, wegvallende verbindingen. Het zijn de grootste ergernissen van de hedendaagse medewerker. Als bedrijf probeer je er dan ook alles aan te doen om een goed wifi-netwerk te faciliteren. Een aantal tips om je daarmee te helpen.

Kies de juiste plek voor de modem 

De plaats waar je de router plaatst is van grote invloed op de verbinding. Het modem moet zo vrij mogelijk staan. Dikke muren, plafonds en andere elektronische apparaten verzwakken het signaal. Ook radiatoren, vloerverwarming en spiegels kunnen hier invloed op hebben. Kies niet voor gemak bij het plaatsen van de modem, maar kies bewust voor de juiste locatie. 

Controleer het wifi-kanaal 

Eén van de grootste oorzaken van een trage verbinding is een druk wifi-kanaal. Als er meerdere modems op hetzelfde wifi-kanaal uitzenden gaat de snelheid omlaag. Je kunt ervoor kiezen om handmatig een ander kanaal te kiezen, of om de modem automatisch naar het beste kanaal te laten zoeken. Er zijn ook apps beschikbaar die de gebruikte en beschikbare kanalen in de omgeving analyseren. 

Gebruik een wifi-versterker 

Zijn er op kantoor nog plaatsen waar het signaal onvoldoende doorkomt? Dan kan een wifi-versterker uitkomst bieden. Op deze manier verleng je als het ware het bereik van de modem, zodat de signaalsterkte een stuk beter is. 

Breng de wifi-dekking in kaart 

Gaat je bedrijfsnetwerk verder dan drie kamers en een receptie, dan wordt je wifi-netwerk een grotere uitdaging. In dat geval is het raadzaam een ICT-specialist van NEMESYS erbij te halen. Met een netwerkmeting op locatie wordt de dekking nauwkeuring in kaart gebracht, waarna de best passende oplossing kan worden ingezet. 

Gebruik moderne hardware 

In sommige gevallen is de hardware simpelweg niet toereikend om voldoende snelheid en stabiliteit te ervaren. Grote kans dat een modem van een aantal jaren oud niet de snelheden en het aantal verbonden apparaten van tegenwoordig ondersteunt. Het aantal verbonden apparaten is immers explosief gestegen