Uitbesteden IT-beheer biedt zekerheid en continuïteit

Het wordt steeds moeilijker voor bedrijven om de razendsnelle ontwikkelingen op IT-gebied bij te houden. Bovendien heeft niet iedereen de kennis in huis om deze te implementeren en beheren. Het uitbesteden van het beheer en onderhoud van de IT-omgeving wordt dan ook steeds populairder.

Hiermee profiteren bedrijven maximaal van de voordelen van nieuwe technologie. Een overzicht van de meerwaarde die uitbesteding van IT kan bieden. 

Continuïteit verzekerd 

Door IT uit te besteden aan externe providers wordt de continuïteit van de organisatie naar een hoger niveau getild. Dat komt doordat providers de IT-omgeving nauwlettend in de gaten houden. Systeem- en beveiligingsupdates worden door hen periodiek uitgerold, wat de stabiliteit en algehele werking van de IT-omgeving ten goede komt. 

Hoge mate van dataveiligheid 

Providers beschikken over de juiste expertise om IT zeer goed te beschermen tegen online dreigingen. Professionele beveiligingstechnieken en de uitrol van veiligheidsupdates zorgen ervoor dat het risico op incidenten wordt geminimaliseerd. Deze mate van beveiliging is vaak een stuk krachtiger dan bedrijven zelf in werking kunnen stellen. Bovendien wordt er enorm veel werk uit handen genomen. 

Minder eigen investeringen 

Het uitbesteden van IT leidt in veel gevallen tot een vermindering van eigen investeringen. Het elders onderbrengen van security vermindert bijvoorbeeld de noodzaak voor het aanstellen van eigen, dure beveiligingsspecialisten. Het afnemen van complete, beheerde werkplekken leidt ertoe dat bedrijven zelf geen dure hardware hoeven aan te schaffen. In plaats daarvan betaalt de organisatie een vast bedrag per maand aan één provider voor alle diensten. 

Meer tijd voor kernactiviteiten 

Wanneer bedrijven zich niet zelf meer hoeven bezig te houden met IT komt er veel meer tijd vrij voor kernactiviteiten. De IT-afdeling kan zich zo een meer strategische rol aanmeten. Denk bijvoorbeeld aan het onderzoeken en bijhouden van de meest recente wetgeving, zoals de nieuwe Europese privacy- en datawetgeving GDPR die in mei 2018 in werking treedt. Het stelt IT-afdelingen in staat aanbevelingen te doen en zo meer strategische invloed uit te oefenen op de koers van de organisatie.