Nieuwe versie Kaspersky Endpoint Security for Business

De nieuwste versie van Kaspersky Endpoint Security for Business beschermt bedrijven en organisaties tegen snel veranderende cyberdreigingen. Het biedt schaalbaarheid, geavanceerde technologieën en EDR-integratie.

Beschermd tegen cybercrime

De nieuwste trends in cybercriminaliteit zijn veelzijdig: grootschalige ransomware-aanvallen met behulp van geavanceerde exploits, creatieve spam en phishing-aanvallen die inspelen op trending topics of aanvallen gebaseerd op social engineering. Zelfs legitieme software wordt gebruikt als cyberwapen.

De versie van nieuwe Kaspersky Endpoint Security for Business biedt een antwoord op deze evolutie van cyberdreigingen. Machine learning helpt incidenten real-time te detecteren, terwijl het inzicht in de beveiliging is verfijnd. Onder meer kwetsbaarheidsmanagement, uitgebreide inlogbeveiliging en de integratie met Endpoint Detection and Response (EDR) helpen de controle op de beveiliging te verbeteren.

Geavanceerde technologieën in een compleet nieuw ontwerp

Kaspersky Endpoint Security for Business blijft zich ontwikkelen om de meest optimale bescherming tegen cyberbedreigingen te bieden. Een innovatie dit jaar is de verbeterde dynamische machine learning, waarmee het mogelijk is verdachte activiteiten real-time op te sporen.

Andere geavanceerde technologieën in het product zijn: Gedragsdetectie, HIPS, Exploit-preventie en Remediation Engine. Ook nieuw is een mechanisme dat kritieke processen beveiligt en inloggegevens beschermt tegen mimikatz-achtige tools. In combinatie met andere maatregelen biedt dit bedrijven bescherming tegen actuele dreigingen zoals WannaMine, dat computers kaapt en hun resources gebruikt om cryptovaluta te minen.

Vulnerability and Patch Management elimineert kwetsbaarheden automatisch. Het herkent kwetsbare punten, bepaalt de prioriteit en zorgt voor het downloaden van patches en updates, testen en distributie. Dit verkleint het risico dat cybercriminelen gebruikmaken van kwetsbaarheden in populaire software, ontlast beveiligingsteams van handmatig routinewerk en maakt het beveiligingsproces transparanter.

De gebruikersinterface heeft een heel nieuw ontwerp en visualiseert de verschillende lagen van de beveiligingscomponenten. Klanten kunnen zien en controleren of elke beschermingslaag is ingeschakeld en goed werkt.

Beter beveiligingsbeheer en meer inzicht

De IT van organisaties bestaat uit een unieke mix van systemen, netwerken en apparaten. IT-beveiliging moet in de bestaande infrastructuur passen en die in zijn geheel beschermen. Kaspersky Endpoint Security for Business biedt uitgebreide beveiligingscontroles voor servers die vanaf één punt worden beheerd. Denk aan veelzijdige bescherming tegen ransomware, extern verkeer en Default Deny-modus voor Microsoft Windows Server, Exploit Prevention en Firewallconfiguratie. Deze mogelijkheden zijn beschikbaar voor werkstations en servers, zodat bedrijven de beveiliging van hun IT-omgeving op een uniforme manier kunnen beheren.

Dankzij de integratie met Kaspersky Endpoint Detection and Response (EDR) kan Kaspersky Endpoint Security for Business worden gebruikt als endpoint EDR agent voor het verzamelen van metadata en IoC's. Dit helpt bedrijven om bij een ernstig cyberbeveiligingsincident grondig onderzoek te doen en herstel uit te voeren.

Ook het beveiligingsbeheer van mobiele toestellen is verbeterd. Zo is het mogelijk de bescherming op meerdere apparaten te monitoren, is de uitrol van beveiliging eenvoudiger en kunnen Android-toestellen via externe Enterprise Mobility Management (EMM)-systemen worden beheerd.

Schaalbaarheid en flexibele uitrol

De laatste editie van Kaspersky Endpoint Security for Business is eveneens goed inzetbaar bij grotere organisaties: via één serverinstallatie kunnen ze tot 100.000 endpoints beheren.

De nieuwe light cloud-modus zorgt voor optimale prestaties, terwijl er minder resources worden gebruikt. Dit maakt het product geschikt voor bedrijven van iedere omvang: van het middensegment tot grote ondernemingen. Het voldoet aan al hun beveiligingsbehoeften.

Harco Enting, General Manager Kaspersky Lab Benelux: "De behoeften rond bedrijfsbeveiliging veranderen snel. Organisaties zijn steeds afhankelijker van data, dat zorgt voor meer complexiteit. Tegelijkertijd willen ze efficiënter werken en boven alles de bedrijfscontinuïteit veiligstellen. Zelfs met de meest geavanceerde anti-malwarebescherming staan ze voor unieke risico's en beveiligingsuitdagingen. Daarom blijven wij ons vlaggenschipproduct ontwikkelen en continu nieuwe mogelijkheden voor beveiligingsbeheer bieden."

Meer weten?

Kaspersky Endpoint Security for Business is wereldwijd beschikbaar, zowel via traditionele als abonnementslicenties. Als gecertificeerd Kaspersky Lab partner kunnen wij alle vragen over functionaliteiten en prijzen beantwoorden. Bel 088-633 1000.