Microsoft lanceert samenwerkings-app Teams

Microsoft heeft een nieuwe zakelijke chatdienst voor Office 365 aangekondigd. Teams, zoals de nieuwe chatdienst heet, is ontwikkeld op het doorzoeken van chats en het delen van bestanden binnen een gezamenlijke interface. De toepassing zal begin 2017 beschikbaar zijn.

Teams bevordert mobiliteit

Dankzij de integratie met Office 365 vormt Teams een sterke toevoeging binnen de mobiliteitspropositie van Microsoft. Doordat tools, content en chatconversaties vanuit één interface beschikbaar zijn kan Teams een belangrijke schakel vormen in locatieonafhankelijke projectgroepen. De integratie met het Office-pakket maakt het namelijk mogelijk Teams ook te gebruiken op de smartphone en tablet. Hierdoor kunnen zakelijke medewerkers ook onderweg snel en eenvoudig bestanden zoeken en delen, waardoor productiviteit kan worden verhoogd.

Volledige integratie met Office 365

Met Teams voegt Microsoft een nieuw zakelijk onderdeel toe aan de zakelijke abonnementsdienst van de organisatie. Vergaderingen, chats en bestanden worden via Teams toegankelijk en doorzoekbaar gemaakt binnen één interface. Het idee achter de dienst is om collega’s onderweg en op kantoor efficiënter te laten samenwerken. Teams kan worden geïntegreerd met andere Office-programma’s, zoals Skype for Business, OneNote en SharePoint, en applicaties van derde partijen zoals Twitter.

Ook zal Teams gebruikmaken van bots. Hiermee kunnen veelgebruikte functies, zoals het zoeken naar data, worden geautomatiseerd. Verder is het mogelijk diverse tabs in te stellen voor snelle toegang tot veelgebruikte documenten en cloudservices.

Beschikbaarheid 

Teams is nu beschikbaar als preview voor ontwikkelaars. De volledige functie zal vanaf begin 2017 worden uitgerold in 181 landen. Om Teams te gebruiken hoeven IT-managers geen aparte installaties uit te voeren. De dienst kan eenvoudig worden geactiveerd via de instellingenoptie binnen Office 365.