5 handige applicaties voor zakelijk reizen

Veel mensen houden van reizen. Een onbekend land, een andere cultuur en het eten is een verrassing. Een zakenreis wordt daarom vaak gezien als een leuke ervaring. Toch kan zo’n tripje ook stress met zich meebrengen. De locatie is onbekend en de vreemde taal kan voor ongemak zorgen. Het is daarom aan te raden om goed voorbereid op reis te gaan. Deze 5 applicaties helpen daarbij.

Google Translate

De vreemde taal kan in het buitenland een probleem zijn. Google Translate biedt hierin hulp. De applicatie is uitgerust met diverse talen, zodat het mogelijk is om jezelf overal verstaanbaar te maken. Ook kan de applicatie foto’s vertalen; denk bijvoorbeeld aan een verkeersbord of menukaart. Na het downloaden van het talenpakket werkt de applicatie ook offline. 

Google Maps

Google Maps is een handige applicatie voor onbekende locaties. Deze navigatie-app kent wereldwijd de weg. Handig aan de applicatie is dat het mogelijk is om kaarten offline op te slaan. Op die manier heb je altijd een kaart bij de hand, ook zonder internetverbinding. 

TripAdvisor

Snel een hotel of restaurant vinden in het buitenland is geen probleem meer met TripAdvisor. De applicatie beschikt over locatieherkenning. Op die manier worden hotels en restaurants in de buurt getoond. Ook bevat de app vele recensies van gebruikers. Handig als je zakelijke relaties wilt uitnodigen voor een diner.

Vakantiedokter 

Ziek zijn is vervelend, maar op reis ziek zijn is nog vervelender. Daarom heeft het Zilveren Kruis de applicatie Vakantiedokter ontwikkeld. Met deze applicatie is het mogelijk om contact op te nemen met medewerkers van het Zilveren Kruis, waar je ook bent. Verder bevat de applicatie veel informatie, zoals gezondheidsrisico’s en mogelijke vaccinaties per land. De applicatie is, ook zonder een lidmaatschap bij het Zilveren Kruis, gratis te downloaden. 

JetLag Genie-app

Reizen kost veel energie. En het tijdsverschil met Nederland in een ander land kan voor een jetlag zorgen. Een jetlag maakt het moeilijk om creatief en productief te zijn. De applicatie JetLag Genie geeft advies over hoe het beste om te gaan met een jetlag. De app geeft bijvoorbeeld tips over de beste tijd om wakker te worden en te gaan slapen. Hierdoor zal de jetlag aanzienlijk verminderen.