5 manieren om je smartphone in topconditie te houden

Zonder smartphone zijn we tegenwoordig nergens meer. Je wilt dan ook zeker weten dat je device beschikbaar is als je hem nodig hebt. Dat doe je door je smartphone zowel van binnen als buiten goed te verzorgen. Dat kan op veel verschillende manieren. Een 5-tal voorbeelden waardoor je je bereikbaarheid eenvoudig kunt waarborgen.

1. Let op de schadebestendigheid

Deze tip is vooral handig als je op zoek bent naar een nieuwe smartphone. Veel premium modellen, zoals de Samsung Galaxy S10, zijn voorzien van een IP68-certificering. Deze toont aan dat het toestel stof- en waterdicht is. Een ongeluk zit in een klein hoekje, en dan is dit soort bescherming wel zo fijn om te hebben. 

2. Gebruik een smartphonecover

Veel moderne smartphones zijn vervaardigd uit premium materialen die het device een luxe uitstraling geven, zoals glas en metaal. De keerzijde is echter dat smartphones niet bijzonder goed bestand zijn tegen stootjes of valpartijen. Het is daarom verstandig een beschermende smartphonecover te gebruiken. De kans op schade zoals krassen en gebarsten schermen wordt hiermee al aanzienlijk verminderd. Een kleine investering die veel grotere kosten kan voorkomen. 

3. Maak je smartphone regelmatig schoon

Je smartphone beschikt over verschillende in- en uitgangen. Denk aan de microfoon, de luidsprekers, de koptelefoonaansluiting en de USB-aansluiting. Deze kunnen ongemerkt vuiligheid zoals stof verzamelen. Maak ze daarom regelmatig schoon, zodat de functionaliteit niet in het geding komt. Dat kun je het beste doen met een droge (oude) tandenborstel. Gebruik nooit scherpe, harde voorwerpen zoals tandenstokers of naalden. 

4. Kies voor beheer op afstand

Malware en hacks, maar ook verlies en diefstal, kunnen nadelige gevolgen hebben voor de werking van je device en de veiligheid van je data. Het is daarom verstandig om je toestel op afstand te kunnen beheren. Android-smartphones kunnen via Google’s ‘Vind mijn apparaat’ op afstand worden gelokaliseerd. Ook vergrendelen en wissen behoren tot de mogelijkheden. Voor zakelijk gebruik kan de IT-beheerder dit doen via een Mobile Device Management (MDM)-oplossing. 

5. Ga slim om met de batterij

Je batterij bepaalt voor een groot deel je smartphone-ervaring. Om de sterkte ervan te waarborgen is het slim om verstandig om te gaan met het gebruik ervan. Zorg er bijvoorbeeld voor dat je smartphone niet te lang wordt blootgesteld aan hitte. Dat is schadelijk voor de batterij en kan de functionaliteit na verloop van tijd aanzienlijk beperken. Ook is het verstandig een originele oplader te gebruiken. Daarmee weet je zeker dat de batterij op de juiste manier wordt opgeladen.

De do’s en don’ts van je smartphone opladen

Mobiel

De do’s en don’ts van je smartphone opladen

Je trouwste metgezel werkt waarschijnlijk op een Lithium-ion batterij. Hoe zorg je ervoor dat die zo lang mogelijk mee gaat? Geef je smartphone, laptop of tablet de juiste batterijduur met deze 6 tips!