5 onmisbare tools voor je zakelijke smartphone

De smartphone is zakelijk niet meer weg te denken. Door de vele mogelijkheden wordt hij vaak zelfs gezien als het belangrijkste apparaat op de werkplek. Maar welke tools zijn nou écht onmisbaar op je zakelijke smartphone? Een aantal oplossingen waarmee je het maximale uit je smartphone haalt.

WhatsApp Business

De populaire chat-app WhatsApp heeft ook een zakelijke variant: WhatsApp Business. Met deze uitgebreidere versie kun je een bedrijfsprofiel aanmaken en geautomatiseerde antwoorden instellen. Ook kan deze variant, net zoals de reguliere versie, gebruikt worden in de browser. Hiermee creëer je een overzichtelijk en veelzijdig communicatiekanaal dat ingezet kan worden voor je klantcontact. Je bereikbaarheid en klanttevredenheid zullen op deze manier verbeterd worden. 

Vast-mobiel integratie

Met vast-mobiel integratie ben je bereikbaar op één nummer voor vast en mobiel. Zo zorg je ervoor dat je bereikbaarheid wordt verbeterd. Het is één van de redenen dat steeds meer organisaties kiezen voor deze techniek. Je kunt ervoor kiezen om je vaste zakelijke nummer door te zetten naar je mobiele telefoon. Daardoor zul je nooit meer een oproep missen en wordt de reactiesnelheid naar klanten en collega’s versneld. 

Productiviteit-apps 

Tegenwoordig is er voor bijna alles een applicatie. Programma’s waar voorheen inflexibele softwarelicenties voor aangeschaft moesten worden zijn nu vaak beschikbaar in app-vorm. Office 365, de app-versie van Microsoft Office, is een voorbeeld hiervan. Maar ook veel boekhoud- en crm-programma’s zijn verkrijgbaar in app-vorm. Met deze apps heb je altijd toegang tot bijvoorbeeld je klantgegevens en administratie van je organisatie. 

Unified Communications 

Met Unified Communications beschik je over verschillende communicatiemogelijkheden in één interface. Denk hierbij aan bellen, videovergaderen, chat en e-mail. Ook is het mogelijk om via presence information te zien of je contacten op dat moment bereikbaar zijn. Dus wanneer je ziet dat je collega telefonisch niet bereikbaar is kun je ervoor kiezen om een mailtje of appje te sturen. Zo kun je communiceren op een manier die optimaal aansluit bij de situatie. 

Mobile Device Management 

In deze tijd van digitalisering en mobiel werken ontstaat er veel mobiele data. Hierdoor is het hebben van een MDM-oplossing een vereiste. Via Mobile Device Management-oplossingen ben je goed beveiligd tegen onder andere datalekken, hacks en malware.