Fusie T-Mobile en Tele2: feiten en cijfers

T-Mobile en Tele2 zijn sinds de start van 2019 officieel één bedrijf. Eind 2018 werd de fusie reeds goedgekeurd door de Europese Commissie. Hiermee is de weg vrijgemaakt voor een grote speler op de mobiele en vaste telecommarkt.

Voordeel voor bedrijven en consumenten

De nieuwe T-Mobile organisatie zal de Nederlandse telecommarkt verder opschudden en de huidige dominante spelers KPN en VodafoneZiggo blijven uitdagen. Daarmee ontstaat meer concurrentie en dat is in het voordeel van bedrijven en consumenten

Søren Abildgaard, CEO van T-Mobile Nederland:

"Ik ben blij met de beslissing van de Europese Commissie omdat dit de beste uitkomst is voor de Nederlandse consument en het bedrijfsleven. Het is fantastisch dat de EC de specifieke kenmerken van deze fusie heeft erkend en ons daarom onvoorwaardelijke goedkeuring heeft gegeven om samen verder te mogen. We kunnen nu onze gemaakte beloftes waarmaken op het gebied van een versnelde introductie van 5G en zorgen dat glasvezel beschikbaar komt. Daarnaast zullen we Unlimited mobiel internet tegen scherpe prijzen blijven aanbieden. Bovendien komt er meer contractvrijheid voor klanten. Ik kan niet wachten om te beginnen.”

Fusie T-Mobile en Tele2 feiten en cijfers

Introductie 5G

T-Mobile heeft aangegeven als eerste in Nederland het 5G netwerk te willen gaan introduceren. De fusie met Tele2 is daarvoor een belangrijke eerste stap. Door de integratie van beide infrastructuren is een landelijlk 5G netwerk tenminste twee jaar eerder haalbaar dan dat beide organisatie alleen hadden kunnen realiseren.

T-Mobile voert op dit moment al diverse tests uit met 5G, zoals de 5G antenne op het Leidseplein in Amsterdam. Daarnaast worden er binnen een eigen IoT team op dit moment al vele experimenten uitgevoerd in samenwerking met het bedrijfsleven en overheden.

Andere beloftes

Een andere belofte die T-Mobile wil waarmaken is de versnelde uitrol van glasvezel. Dat begint in de stad waar het bedrijf zelf gevestigd is: Den Haag.

Voor het buitengebied rolt T-Mobile 4G voor Thuis het komend jaar verder uit. Met 4G voor Thuis kunnen mensen met een speciale modem overal in Nederland internetten over een razendsnelle 4G verbinding.

Bekijk hier de beloftes van T-Mobile en Tele2.