Aandachtspunten bij het kiezen van een zakelijke smartphone

De smartphone is uitgegroeid tot een belangrijk onderdeel in het leven van de zakelijke gebruiker en stelt medewerkers in staat altijd en overal te werken. Mits zij over passende functionaliteiten beschikken. Bij het kiezen van een nieuwe zakelijke smartphone moet dan ook met een aantal zaken rekening worden gehouden. Wij geven je enkele aandachtspunten bij het kiezen van een zakelijke smartphone.

Bepaal de benodigde functionaliteiten

Sommige medewerkers hebben alleen een smartphone nodig om onderweg telefonisch bereikbaar te zijn. Andere medewerkers zijn voor hun productiviteit volledig afhankelijk hiervan. Zij gebruiken hun smartphone onderweg voor zakelijke apps, nemen deel aan video calls, zetten hem in als hotspot voor hun laptop en bellen daarnaast de hele dag door.

De gebruikersbehoeften zijn dus divers en bepalen de eisen die aan een smartphone worden gesteld. Bespreek de wensen en mogelijkheden met verschillende medewerkers en stel aan de hand daarvan één of meerdere functionaliteitenlijstjes op.

Kies voor Android of iOS 

Anno 2017 draait meer dan 90% van alle smartphones op iOS of Android. Dit maakt de keuze overzichtelijk. Toch zijn er een aantal belangrijke zaken om op te letten: iOS staat bijvoorbeeld bekend om het gesloten ecosysteem. Dit leidt tot minder keuzevrijheid op het gebied van apps, maar verzekert gebruikers van sterke beveiliging en een naadloze samenwerking met andere Apple-devices. Gebruikt de organisatie al andere iOS-devices, dan is de keuze makkelijk.

Android is dankzij zijn open systeem wat diverser en gebruiksvriendelijker. De beveiliging is daarmee een wat groter aandachtspunt dan bij iOS. Verder blijft de keuze voor Android of iOS ook afhankelijk van persoonlijke voorkeur. 

Stel het budget vast 

Tegenwoordig is er een smartphone voor ieder budget. Van high-end tot basismodellen. De brede ondersteuning voor Android resulteert in een breed aanbod van smartphones in alle prijsklassen. Daardoor is er altijd wel een Android-smartphone voor ieder type organisatie.

iOS is alleen verkrijgbaar op iPhones. Deze smartphones zijn gemiddeld duurder dan Android-devices, maar zorgen wel voor een hogere betrouwbaarheid. Het is dan ook verstandig om een afweging te maken tussen het beschikbare budget en de gewenste functionaliteiten.

Advies

Door het ruime aanbod van smartphones en mogelijkheden is soms door de bomen het bos niet meer te zien. Neem voor een passend advies contact op met één van onze specialisten en maak de juiste smartphone keuze.