Microsoft Surface Go maakt zakelijke functionaliteit laagdrempelig

Microsoft heeft een nieuw 10-inch model toegevoegd aan haar Surface-tabletportfolio, de Surface Go. Dit zeer compacte toestel beschikt over verschillende handige features op het gebied van productiviteit en veiligheid. Ook zakelijk zijn deze interessant.

Sterke basisfunctionaliteiten 

De Surface Go bevindt zich qua specificaties en prijs in het midden van de markt. Het toestel is voorzien van een 10-inch display met een 3:2-beeldverhouding. Dat draagt bij aan de compacte vormgeving en biedt toch een heldere en complete weergave van content.

De processor in het toestel is niet de snelste in de markt, maar biedt toch genoeg rekenkracht voor multitasking. Het toestel zal beschikbaar worden in twee varianten. Er kan daarbij worden gekozen uit een model met 4 GB werkgeheugen en 64 GB opslagcapaciteit, of 8 GB werkgeheugen en 128 GB opslagcapaciteit. De opslag kan worden uitgebreid met een MicroSD-kaart.

Beide modellen ondersteunen wifi. Aan de voorzijde vinden we een 5,0-megapixelcamera met 1080p Skype HD-video. Dat maakt de tablet geschikt voor videoconferencing. De achterzijde heeft een 8,0-megapixelcamera met automatische scherpstelling en 1080p HD-video. Een stylus, muis en toetsenbord zijn apart verkrijgbaar. 

Zakelijke pluspunten 

Ook de zakelijke gebruiker zal uit de voeten kunnen met deze tablet. De Surface Go biedt namelijk een aantal handige toepassingen op het gebied van functionaliteit en veiligheid. Standaard draait de tablet op Windows 10 S. De zakelijke gebruiker kan echter ook kiezen voor Windows 10 Pro. Een erg slimme zet van Microsoft; Windows 10 Pro biedt veel meer functionaliteit en gebruikersvrijheid dan het wat beperkte Windows 10 S, dat vooral voor leeromgevingen en consumenten interessant is.

Door deze mogelijkheid maakt de Surface Go meteen een mooie entree in het middensegment. Standaard beschikt de Surface Go over gezichtsherkenning op basis van Windows Hello en Windows Defender. Dat zorgt voor een sterke basisbeveiliging. De batterijduur van negen uur maakt het mogelijk een dag lang te werken zonder op te laden. 

Beschikbaarheid 

De Surface Go is beschikbaar vanaf het einde van het derde kwartaal van 2018. Een Surface Go-model met 4G LTE verschijnt op een later moment.