Nieuwe Samsung Galaxy XCover 4s biedt uitkomst in extremere omgevingen

Samsung heeft het nieuwste model in de XCover-lijn onthuld; de Galaxy XCover 4s. Het toestel biedt krachtige hardware in een robuust jasje. Daarmee is het toestel een geschikte keuze in omgevingen met een verhoogde kans op schade, zoals de zorg of de bouw. Maar dat is niet alles wat dit gebruiksvriendelijke toestel organisaties kan bieden. 

Kan tegen een stootje

In vrijwel iedere werkomgeving speelt de smartphone tegenwoordig een belangrijke rol. Toestelwensen en -eisen kunnen per werkomgeving echter flink verschillen. Kantoormedewerkers kunnen prima uit de voeten met een reguliere smartphone, omdat de kans op schade relatief klein is. Voor gebruik in omgevingen met een verhoogde kans op val- en waterschade is een robuuster toestel wel zo prettig.

Dat laatste is dan ook de gedachte achter de XCover 4-lijn. Zo is de Galaxy XCover 4s voorzien van een IP68-certificering, wat aantoont dat het toestel stof- en waterdicht is. Ook is het toestel getest volgens de United States Military Standard (MIL-STD 810G). Dat betekent dat het toestel tegen een stootje of valpartij kan. 

Krachtige hardware 

De Galaxy XCover 4s biedt krachtige specificaties die een grote groep gebruikers zullen aanspreken. Het 5,0-inch HD TFT-display houdt het toestel compact zonder in te leveren op afleesbaarheid. Dankzij de snelle processor en 3 GB werkgeheugen kunnen eenvoudig meerdere apps tegelijk worden gebruikt, wat de productiviteit ten goede komt.

Dat wordt nog eens versterkt door het zeer gebruiksvriendelijke Android 9.0 Pie-besturingssysteem. Met 32 GB biedt het toestel tweemaal zoveel standaard opslagruimte als haar voorganger. Dit kan worden uitgebreid met maximaal 512 GB via microSD. Het toestel biedt bovendien een lange gebruiksduur dankzij de 2800-mAh batterij. 

Ontwikkeld voor snelle resultaten 

De Galaxy XCover 4s heeft een aantal interessante functies aan boord die medewerkers helpen sneller resultaten te behalen in extremere omstandigheden. De Quick Launch-knop maakt het mogelijk snel foto’s te maken door te dubbelklikken op de Home-knop. Via de XCover-key kunnen veelgebruikte apps eenvoudig met een druk op de knop worden geopend. Denk bijvoorbeeld aan de zaklamp-functie voor gebruik in donkere omstandigheden, of samenwerken op afstand via Push to Talk. De functionaliteit van het toestel kan daardoor op gebruiksvriendelijke wijze worden aangepast aan de werkomgeving.

Beschikbaarheid 

De Galaxy XCover 4s is binnenkort (eind Q2 2019) beschikbaar.