Samsung Galaxy A6 nu beschikbaar in Nederland

Samsungs nieuwe midrange-smartphone, de Samsung Galaxy A6, is vanaf nu beschikbaar in Nederland. Met de Samsung Galaxy A6 presenteert de Zuid-Koreaanse fabrikant een toegankelijke smartphone met veel interessante kenmerken. Het premium design, ruime functionaliteit en uitgebreide beveiligingsopties maken van het toestel ook zakelijk een serieuze optie.

Luxe design 

De Samsung Galaxy A6 beschikt over een aantal kenmerken die we kennen uit de premium Galaxy S-lijn. Het toestel is beschikbaar in twee versies; een standaarduitvoering en de A6+. Er zijn enkele kleine verschillen tussen deze toestellen. Beide zijn ze voorzien van een super AMOLED-display. Het display van de A6+ is met 6,0 inch daarbij wel iets groter dan de 5,6 inch van de A6. Ook het Infinity Display is weer aanwezig.

Bovendien ontbreekt het niet aan de nodige rekenkracht; de toestellen beschikken over een octa-core-processor en 3 GB werkgeheugen. In combinatie met het Android 8.0 Oreo-besturingssysteem zorgt dit voor supersnel multitasken. Dat wordt nog eens versterkt door de krachtige batterij van 3000 mAh (Galaxy A6) en 3500 MAh (Galaxy A6+). Het standaard opslaggeheugen van 32 GB kan eenvoudig worden uitgebreid naar 256 GB. 

Sterke beveiliging van zakelijke data 

Bedrijven profiteren met de Samsung Galaxy A6 van ruime standaardbeveiliging gebaseerd op persoonskenmerken. Zo hebben beide toestellen een vingerafdrukscanner. Daarnaast kunnen ze worden beveiligd op basis van gezichtsherkenning. Ook beschikken beide toestellen over de Veilige map. Hierin kunnen medewerkers apps en bestanden plaatsen, die zo extra sterk beveiligd zijn. Dit alles zorgt ervoor dat zakelijke data doorlopend goed is beveiligd. Door aanvullend Samsung Knox te gebruiken is de medewerker voorzien van een zeer goed beveiligd device. 

Uitstekend beeld en geluid

Een ander groot pluspunt van de Samsung Galaxy A6 is de aandacht voor goed beeld en geluid. De standaarduitvoering is voorzien van een 16MP/F1.9-frontcamera en een 16MP/F1.7-achtercamera. De Galaxy A6+ doet daar met een 24MP/F1.9-frontcamera nog een schepje bovenop. Daarnaast beschikt de Galaxy A6+ over een Dual Camera op de achterzijde van 16MP/F1.7 en 5MP/F1.9. Daardoor kunnen foto’s met scherptediepte-effecten worden gemaakt. De lage diafragmawaarden en aanpasbare led-flitser zorgen voor heel goede foto’s, ook in het donker.

Beide toestellen ondersteunen daarnaast Dolby Atmos, bekend van de Samsung Galaxy S9. Dat biedt een indrukwekkende geluidservaring, bijvoorbeeld bij het kijken van films. 

Beschikbaarheid 

De Samsung Galaxy A6 en A6+ zijn beschikbaar in de kleuren Black, Gold en Lavender.