Samsung presenteert Galaxy XCover 4 smartphone

Samsung heeft op het afgelopen Mobile World Congress een nieuwe smartphone aangekondigd, de Galaxy Xcover 4. De smartphone is het nieuwste model in de Galaxy XCover-serie. Deze lijn is in het leven geroepen voor industriële omgevingen. De smartphone is dan ook voorzien van een aantal unieke toepassingen die voordeel opleveren voor gebruikers in deze bedrijfstakken.

Bestand tegen industriële risico´s

De robuuste Galaxy XCover 4 speelt handig in op praktische problemen die veel medewerkers in deze omgevingen ervaren. De smartphone is IP68-gecertificeerd en is als zodanig volledig water- en stofdicht. Dat betekent dat de smartphone een half uur op een diepte van anderhalve meter onder water kan blijven. Daarnaast heeft het toestel ook een MIL-810G-certificering voor val- en stootbestendigheid.

Handige toepassingen voor praktijksituaties 

Eén van de meer unieke features is de mogelijkheid om het touchscreen met handschoenen te bedienen, wat door Samsung zelf ‘glove mode’ wordt genoemd.. Hiermee profiteert de industriële gebruiker van een stuk meer gebruiksgemak. Daarnaast beschikt de smartphone over een aantal extra knoppen die als gepersonaliseerde snelkoppeling voor apps kunnen worden gebruikt.

Ook de grip is verbeterd, wat zeker voor gebruikers in industriële omgevingen een welkome verbetering is. Denk hierbij aan het inschakelen van de zaklamp-functie zonder het scherm in te schakelen. Samsung geeft aan dat de smartphone is gericht op de transport- en bouwsector. 

Overige kenmerken en beschikbaarheid 

Qua technische specificaties is de Galaxy XCover 4 een echte middenklasser. Vergeleken met haar voorganger, de XCover3, heeft dit nieuwe model een groter HD-display en meer geheugen. Standaard is de smartphone voorzien van 2 GB werkgeheugen en 16 GB opslagruimte.

De smartphone draait op Android 7.0 Nougat en is voorzien van Samsung Knox 2.7 voor sterke gegevensbeveiliging. Opvallend is wel dat de Galaxy XCover 4 een van de weinige Samsung-smartphones is met een verwijderbare accu. De Samsung Galaxy XCover 4 is vanaf begin april 2017 beschikbaar op de Nederlandse markt.