De 8 sterkste punten van de Samsung Galaxy S8

Onlangs presenteerde Samsung haar nieuwste mobiele paradepaardjes: de Samsung Galaxy S8 en Galaxy S8+. Met deze nieuwe premium smartphone komt Samsung tegemoet aan de wensen van de veeleisende mobiele gebruiker. Deze opvolger van de zakelijk razend populaire Galaxy S7 biedt dan ook veel indrukwekkende functionaliteiten. De 8 sterkste punten van de Samsung Galaxy S8 en S8+. 

1. Premium behuizing 

De behuizing van zowel de Galaxy S8 als S8+ is vervaardigd uit glas en aluminium. De bezels (randen) van de Galaxy S8-modellen zijn een stuk dunner geworden ten opzichte van zijn voorganger en de fysieke home-knop is verdwenen. Dit zorgt voor een stevig en strak design. 

2. Infinity Display

Het display loopt door tot aan de zijkanten. Dit wordt dor Samsung zelf ‘Infinity Display’ genoemd. Hierdoor bieden de Galaxy S8-toestellen 18 procent meer beeld dan de Galaxy S7, zonder dat dit invloed heeft op de grootte van de smartphone. Het display is geheel vervaardigd uit Gorilla Glass 5 voor een extra sterke bescherming tegen vallen en stootjes. 

3. IP68-certificering

Zowel de Samsung Galaxy S8 als S8+ is IP68-gecertificeerd, waardoor ze stof- en spatwaterbestendig zijn. Dit maakt de smartphone geschikt voor gebruik in omgevingen waarin gebruikers blootstaan aan stof en/of vocht. 

4. Irisscanner 

Naast een vingerafdrukscanner zijn beide Galaxy S8-modellen voorzien van een irisscanner. Dit zorgt voor een zeer sterke beveiliging van de smartphone. Daarbij kan deze toepassing ook gebruikt worden voor het automatisch invullen van bijvoorbeeld wachtwoorden op websites. 

5. Veilige map 

Zakelijk gezien is het erg verstandig om bepaalde gegevens af te schermen van de standaard opslagmap op de smartphone. Bestanden die in de zogenaamde Veilige map worden geplaatst kunnen niet door anderen worden ingezien. Ideaal voor de opslag van gevoelige zakelijke gegevens. 

6. Samsung Bixby 

Samsung Bixby is een virtuele assistent die handelt op basis van commando’s. Met Bixby Voice kan de gebruiker spraakopdrachten geven, zoals het inplannen van agenda-items. Bixby Voice zal later ‒ in Q2 2017 ‒ beschikbaar worden gemaakt. Bixby Vision geeft informatie op basis van foto’s of afbeeldingen. Zo is het mogelijk om tientallen talen te vertalen door tekst te scannen, of direct informatie te ontvangen over wijn door er een foto van te maken.

7. Convertible Wireless Charger 

Dankzij deze toepassing heeft de mobiele gebruiker geen gedoe meer met onhandige oplaadkabels die niet altijd kunnen worden gebruikt. Door de Galaxy S8 simpelweg op de Convertible Wireless Charger te leggen wordt het toestel draadloos opgeladen. Bijzonder handig voor onderweg. 

8. Samsung DeX 

Samsung DeX is een apart verkrijgbaar docking station waarmee de Samsung Galaxy S8 en S8+ kunnen worden omgetoverd tot een desktop. Door de smartphone hierin te klikken ontstaat een op Android gebaseerde omgeving die volledig toegang biedt tot alle apps op de smartphone. Een beeldscherm kan via HDMI op het DeX-station worden aangesloten. Door verder een muis en toetsenbord aan te sluiten ontstaat een volwaardige desktopwerkomgeving.

De Samsung Galaxy S8 en S8+ zullen vanaf 28 april 2017 beschikbaar zijn in Nederland.