T-Mobile behaalt hoogste gemiddelde 4G-snelheid

T-Mobile heeft in Nederland in de afgelopen 2 kwartalen de hoogste datasnelheden behaald. Dit blijkt uit onderzoek dat snelheidsmeter Ookla met zijn Speedtest uitvoerde. De operator behaalde met zijn netwerk een gemiddelde downloadsnelheid van 64,54 Mbps. Het is duidelijk dat de 4G-netwerken in Nederland volwassen zijn.

KPN nummer 2

Kijkend naar de overige 3 operators met een eigen netwerk, dan zien we KPN en Tele2 op enige afstand van T-Mobile staan. De operators halen respectievelijk gemiddelde downloadsnelheden van 48,45 en 45,25 Mbps. De uploadsnelheden van deze 2 liggen met 15,10 en 10,67 Mbps iets verder uit elkaar, met KPN in het voordeel.

Qua gemiddelde downloadsnelheid komt Vodafone er bij de tests van Ookla een stuk lager uit met 28,62 Mbps. De uploadsnelheid ligt wel op een vergelijkbaar niveau als die van de andere operators. 

Gemiddelde snelheden liggen hoog 

De onderzoekers van Ookla keken ook naar de gemiddelde snelheden voor heel Nederland. In totaal zijn maar liefst 365.647 Speedtests uitgevoerd door gebruikers in Q2 en Q3 van 2017. De gemiddelde downloadsnelheid kwam uit op maar liefst 51,92 Mbps. De gemiddelde uploadsnelheid was 15,58 Mbps.

Met deze snelheden zullen gebruikers vrijwel geen belemmeringen meer ondervinden als zij onderweg downloaden, streamen, uploaden, etc. 

4G ideaal als back-up 

Naast het gegeven dat mobiele gebruikers vrijwel geen traag internet meer hoeven ervaren onderweg, biedt 4G nog meer voordelen. Nu de snelheden in sommige gevallen de downloadsnelheid van vast internet benaderen – of zelfs hoger liggen – is 4G goed te gebruiken als back-upverbinding. Mocht door een storing het bekabelde internet niet werken, dan kan teruggevallen worden op 4G. Hiervoor zijn specifieke modems beschikbaar die voorzien kunnen worden van een simkaart.