T-Mobile heeft opnieuw snelste 4G-netwerk

T-Mobile heeft opnieuw de hoogste 4G-snelheid van alle Nederlandse operators. De operator voert hiermee, net als voorgaande jaren, de ranglijst aan. Dat blijkt uit onderzoek van onderzoeksbureau OpenSignal. Sowieso scoort ons land goed op de algemene kwaliteit van 4G-verbindingen. Daarmee is een belangrijke voorwaarde voor flexwerken ingevuld. 

T-Mobile koploper op 4G-gebied 

Voor het onderzoek heeft OpenSignal 312 miljoen metingen op 20.000 mobiele toestellen verricht op 3G- en 4G-toestellen. De uitkomsten werden verwerkt in 7 categorieën. In 3 van deze categorieën kwam T-Mobile als winnaar uit de bus; de operator scoorde het hoogst op het gebied van hoogste downloadsnelheid, hoogste uploadsnelheid en laagste latency. Met 50 Mbps ligt de downloadsnelheid bij T-Mobile fors hoger dan het gemiddelde van 40 Mbps.

Weinig ruimte voor snelheidsverhoging 

Operators behalen niet alleen hoge snelheden, ook de dekking van hun netwerken mag er zijn. De 4 grootste operators (T-Mobile, KPN, Vodafone en Tele2) hebben een beschikbaarheid van ruim 90%. Uit het onderzoek blijkt wel dat het 4G-spectrum zo goed als vol is. Ook de snelheidsverhoging loopt ondertussen tegen haar maximale capaciteit aan.

Echter, door de populariteit van 4G is er veel ongebruikt 2- en 3G-spectrum. Operators zijn dan ook steeds meer bezig om deze te combineren voor extra 4G-capaciteit. 

Waarom 4G zakelijk belangrijk is 

4G is een supersnelle mobiele breedbandverbinding, die ook nog eens erg stabiel is. Dat maakt het mogelijk om vanaf ieder mobiel device gebruik te maken van apps en andere online toepassingen. Ook multitasken is geen probleem. Hierdoor kunnen medewerkers ook onderweg en op flexplekken productief zijn.

Bovendien biedt 4G veel sterkere beveiliging dan wifi, zeker op het gebied van flexwerken. Een goede 4G-verbinding zorgt er immers voor dat er geen gebruik hoeft te worden gemaakt van onveilige wifi-netwerken. 4G is daarmee een belangrijk onderdeel van mobiel werken.