Tips om snel passende devices voor je collega´s te kiezen

Overstappen naar mobiel werken; je bent ondertussen ruim bekend met de voordelen ‒ nu is het tijd voor actie. Maar hoe kies je een passend device voor je collega’s? Waar begin je, en waar moet je zoal rekening mee houden? Wij geven je een aantal tips om de keuze alvast een stuk makkelijker te maken.

Breng de behoeften in kaart 

Je kunt natuurlijk moeilijk willekeurige laptops en smartphones uit gaan delen. De juiste keuze begint bij het in kaart brengen van de behoeften van je collega’s. Dat kun je doen door zogenaamde persona’s te ontwikkelen. Dit zijn beschrijvingen waarin je je collega’s typeert aan de hand van algemene kenmerken. Daardoor krijg je inzicht in de manier waarop je collega’s devices waarschijnlijk zullen willen gebruiken.

Ook is het slim alle functies binnen de organisatie in kaart te brengen. Op deze wijze wordt het makkelijker om devices per functie te kiezen. Zo zal je accountmanager buitendienst meer behoefte hebben aan rekenkracht en een lange batterijduur dan de receptioniste. 

Hoor en wederhoor 

Het is altijd zeer aan te raden je collega’s te betrekken bij het keuzeproces. Wat vinden zij zelf belangrijk bij de keuze van een nieuw device? Wat denken zij nodig te hebben om productief en flexibel te kunnen werken? Hebben zij een voorkeur voor een bepaald besturingssysteem?

Persoonlijke voorkeuren en praktijkervaring zijn erg belangrijke factoren in het keuzeproces. Het stelt je in staat een betere afweging te maken. Zo zorg je ervoor dat je collega’s werken met een device dat past bij hun eigen wensen en eisen. Dat draagt bij aan de adoptie, het gebruiksgemak en de productiviteit. 

Uitbesteden biedt uitkomst 

Het kan een flinke klus zijn om alles zelf in kaart te brengen. Gelukkig hoef je dat niet alleen te doen. Door deze processen uit te besteden heb je er zelf zo min mogelijk omkijken naar. Ondertussen weet je zeker dat je profiteert van gedegen advies op maat en weet je zeker dat je direct de juiste keuze maakt. Zo stap je alvast een stuk sneller over op mobiel werken en profiteer je snel van alle voordelen daarvan.