Vodafone is gestart met uitrol van 5G-netwerk in Nederland

Vodafone heeft gisteravond (28 april) in ruim de helft van Nederland 5G geactiveerd. Verwacht wordt dat dit eind juli is uitgebreid tot landelijke 5G-dekking.

Wie kunnen er gebruik maken van het 5G-netwerk? 

Zowel nieuwe als bestaande Vodafone-klanten met 5G in hun abonnement en een geschikt toestel met de laatste software, kunnen binnen een week gebruik maken van 5G in het dekkingsgebied. Wanneer men buiten dit gebied valt, pakt het toestel vanzelf weer het 4G-netwerk op.

Begin maart 2020 heeft Vodafone 5G in al zijn abonnementen opgenomen. Alle bestaande en nieuwe Vodafone-klanten met een Red (consumenten) of Red Pro (zakelijk) abonnement krijgen zonder meerprijs toegang tot 5G. In komende dagen worden deze Red (Pro) abonnementen geactiveerd, zodat 5G binnen een week volledig actief zal zijn.

Vodafone biedt inmiddels de volgende toestellen voor 5G gebruik met instellingen voor Nederland: Samsung Galaxy S20 5G, S20+, S20 Ultra en Oppo Find X2 Pro en er zullen meer toestellen volgen. Bij gebruik van deze toestellen in het dekkingsgebied is het 5G symbool op het toestel te zien.

 

Wat biedt 5G op weg naar de toekomst?

  • Meer capaciteit

  • Stabiliteit

  • Nieuwe mobiele toepassingen voor consumenten, overheid en het bedrijfsleven

  • Razendsnel mobiel internetten

  • Realtime multiplayer-games spelen op je smartphone

  • Nieuwe kansen voor o.a.: smart farming, de medische zorg, slimme steden en de enorme groei van Internet of Things

 

Snelheid en reactietijd

5G zorgt voor een betere gebruikservaring doordat de reactietijd en downloadsnelheid verder verbeteren. De snelheden die de gebruiker daadwerkelijk ervaart, zijn afhankelijk van diverse factoren zoals de drukte op het netwerk, locatie, bereik en de specifieke telefoon. De reactietijd zal met ongeveer 30% verbeteren: van gemiddeld rond de 30 milliseconden op 4G tot onder 20 milliseconden op 5G. De downloadsnelheden die 5G in dit bestaande spectrum kan bieden lopen op tot maximaal 1Gbps, wat ruim boven de maximale 350Mbps van de huidige 4G abonnementen ligt. In het begin zal in de praktijk deze datasnelheid gemiddeld 10% hoger zijn. Zo draagt Vodafone actief bij aan de 5G-evolutie, waarbij klanten in de toekomst verdere verbeteringen kunnen ervaren.

Bron: VodafoneZiggo

 

Meer weten?

Wil jij meer informatie over 5G of ben je benieuwd naar de mogelijkheden van 5G ready abonnementen en/of toestellen? Neem dan contact met ons op via onderstaand formulier. Onze adviseurs helpen je graag.

Contactformulier