5 onmisbare zakelijke apps voor op je smartphone

Zowel zakelijk als privé heb je tegenwoordig keuze uit ontelbare apps. Voor vrijwel iedere taak is wel een applicatie te vinden. Hartstikke handig, maar het gigantische aanbod kan kiezen lastig maken. Niet iedere app is tenslotte even goed uitgewerkt. Deze 5 diverse applicaties bieden in ieder geval wel de nodige zakelijke meerwaarde.

Productiviteit: Office 365 

Office 365 is de app-variant van het al jaren zeer populaire Microsoft Office-pakket. Deze applicatie biedt toegang tot alle populaire Office-programma’s, zoals Word, Excel en PowerPoint. Via je smartphone kun je bestanden openen, bewerken, opslaan en delen met anderen.

Microsoft rolt bovendien regelmatig updates uit die de oplossing functioneel en veilig houden. Office 365 is verkrijgbaar voor een vast bedrag per gebruiker per maand. Je hebt dus niet langer te maken met inflexibele softwarelicenties.

Beveiliging: Samsung Knox 

Het is belangrijker dan ooit om je smartphonedata sterk te beveiligen. Onveilige wifi-verbindingen, verlies, diefstal en malware kunnen zorgen voor datalekken. Mobile Device Management-oplossingen zoals Samsung Knox helpen deze risico’s te minimaliseren.

Met Samsung Knox is het mogelijk om een gescheiden werk- en privéomgeving te creëren. Hierbij worden zakelijke applicaties gescheiden van privé-apps en kunnen zij geen data uitwisselen. Gestolen of verloren devices kunnen op afstand worden geblokkeerd en gewist. Gegevens komen zo niet in verkeerde handen terecht. 

Communicatie: Skype for Business 

Skype for Business is al langere tijd een van de populairste Unified Communications-applicaties. Logisch, want de app zit bomvol functionaliteiten. Skype for Business bundelt bellen, chatten, e-mailen en videovergaderen in één interface. Je kunt daardoor altijd communiceren op een manier die bij de situatie past.

Is een collega telefonisch in gesprek, dan kun je hem een chatbericht sturen. Zo verminder je het aantal onnodige contactmomenten en communiceer je efficiënter. 

Samenwerken: Dropbox Business 

Dropbox stelt je in staat om altijd en overal toegang te hebben tot bestanden in de cloud. De zakelijke versie bevat een groot aantal handige functionaliteiten. Zo kun je instellen wie toegang heeft tot bepaalde bestanden en zijn er diverse opties om gegevens sterk te beveiligen.

Bovendien heb je toegang tot eerdere versies van bestanden en talloze aanvullende applicaties. Het maakt van Dropbox Business een enorm handige samenwerkingstool waarmee je overal productief kunt zijn. 

Klantcontact: WhatsApp Business 

Het zeer gebruiksvriendelijke WhatsApp behoort al jaren tot een van de meest gebruikte chatapplicaties onder consumenten. WhatsApp Business beantwoordt de vraag naar een zakelijke variant.

De app biedt een breed aantal functionaliteiten gericht op de zakelijke gebruiker. Denk aan het opzetten van bedrijfsprofielen, het instellen van standaardantwoorden en inzicht in berichtstatistieken. Klantcommunicatie kan zo een stuk efficiënter en mobieler worden ingericht.