De zakelijke meerwaarde van een robuuste smartphone

Van alle reparaties aan smartphones komen die aan het scherm het vaakst voor. Dat blijkt uit onderzoek van marktonderzoeksbureau Telecompaper. Schade aan je zakelijke smartphone kan vervelende gevolgen hebben voor je bereikbaarheid. Toch is het niet moeilijk om de kans op dit soort schade te beperken.

Soorten smartphoneschade 

Van alle smartphonegebruikers heeft 18% in de laatste twee jaar een reparatie laten uitvoeren aan de smartphone. Daarnaast heeft 8% schade gehad, maar dit niet laten repareren. 10% van alle schadegevallen had te maken met een beschadigd scherm. 2% heeft te maken gekregen met waterschade. Het overgrote deel, 74%, geeft aan geen schade te hebben ondervonden.

Schade aan het zakelijk toestel kan leiden tot improductiviteit en onbereikbaarheid. Het is daarom verstandig maatregelen te treffen die dit voorkomen. 

Keuze uit robuuste smartphones 

Tegenwoordig is er keuze uit een breed aanbod toestellen die het risico op schade verminderen. Een voorbeeld is de Samsung Galaxy S10. Dit toestel heeft een display dat is gemaakt van Gorilla Glass 6. Dit is een zeer sterk type glas dat de kans op barstjes aanzienlijk vermindert.

Ook de metalen behuizing houdt het toestel langere tijd representatief. Daarnaast zorgt de IP68-certificering ervoor dat stof en water de functionaliteit van het toestel niet in gevaar kunnen brengen. Het zijn dit soort specificaties die smartphones langere tijd in topconditie houden. 

Aanvullende mogelijkheden 

Er zijn echter nog meer mogelijkheden om de smartphone te beschermen. Het is zakelijk erg verstandig om een smartphonecover te gebruiken. Dit soort covers biedt nog betere beveiliging bij valpartijen en stootjes. Ook het regelmatig schoonmaken van de in- en uitgangen van de smartphone is belangrijk. Dat kan in veel gevallen met een simpele tandenborstel. Gebruik in ieder geval geen scherpe voorwerpen.