Zakelijke mobiele devices opvallend slecht beveiligd

Zakelijke mobiele devices zijn vaak slecht of zelfs helemaal niet beveiligd. Zo heeft de helft van de bedrijven geen duidelijk mobiel beleid of antimalwaretoepassingen geïnstalleerd. En dat terwijl goede beveiliging belangrijker is dan ooit.

Beveiliging mobiele devices ondermaats

Ondanks de groei op het gebied van online dreigingen blijkt de zakelijke beveiliging van mobiele devices ondermaats. Slechts 55% van de organisaties hanteert een up-to-date beleid voor het gebruik van mobiele devices. Bij 26% van deze organisaties is het beleid verouderd. Slechts 5% van de ondernemingen maakt gebruik van een mobiele malwareoplossing. 

Sterke beveiliging belangrijker dan ooit 

Het risico op online dreigingen groeit nog altijd. Malware wordt steeds geavanceerder en komt steeds vaker voor op mobiele telefoons. Denk bijvoorbeeld aan mobiele ransomware, waarbij de smartphone wordt gegijzeld en pas weer na betaling wordt vrijgegeven. Maar ook gegevensinbreuk door middel van hacks of diefstal kan zorgen voor forse problemen. Hierbij loopt de organisatie het risico dat gevoelige zakelijke gegevens op straat komen te liggen. Met alle gevolgen van dien.

Tips voor sterke beveiliging 

Tegenwoordig zijn er talloze mogelijkheden om het zakelijke mobiele device weerbaarder te maken tegen dit soort dreigingen. Mobile Device Management-platformen zijn daar een goed voorbeeld van. Hiermee is het mogelijk om alle mobiele devices binnen de organisatie op afstand te beheren. Zo kan de IT-afdeling software-updates en beveiligingsinstellingen in één keer op alle devices uitrollen.

Ook kunnen individuele devices worden gelockt of gewipet in het geval van diefstal of hacks. Mobile Device Management-platformen beschermen niet alleen goed tegen aanvallen. Ze zorgen er ook voor dat de IT-afdeling snel kan inspelen op het probleem en zo de schade kan beperken.