De zakelijke voordelen van 4G op je smartphone

Dankzij 4G kunnen we overal in het land gebruikmaken van supersnel mobiel internet. De mogelijkheden worden nog eens versterkt doordat Nederland heel snelle 4G-verbindingen en een standaard hoge dekkingsgraad heeft. Dat zorgt voor veel verschillende mogelijkheden. Vijf voorbeelden van voordelen voor de zakelijke gebruiker.

Hoge stabiliteit 

4G is een mobiele breedbandverbinding die vrijwel constant heel stabiel en snel is. Daardoor kan er altijd probleemloos gebruik worden gemaakt van applicaties en andere mobiele toepassingen. Ook het downloaden van zware bestanden verloopt snel. De mobiele gebruiker profiteert met 4G van een betrouwbare internetverbinding die hem productief houdt. 

Veilige verbinding 

4G-netwerken zijn erg veilig. Dat komt doordat er hoge veiligheidsstandaarden zijn ontwikkeld en toegepast op deze netwerken. Het alternatief, wifi-netwerken, is vaak wat minder goed beveiligd, zeker als het openbaar is. Met 4G kan de mobiele gebruiker in de regel zorgeloos gebruikmaken van allerlei internettoepassingen. 

Hoge gesprekskwaliteit 

Tegenwoordig is het ook mogelijk om te bellen via 4G. Dit wordt ook wel VoLTE genoemd. 4G-bellen zorgt voor een hoge gesprekskwaliteit. Gesprekken komen heel snel tot stand en mobiele gebruikers profiteren van een veel betere geluidskwaliteit. Bovendien is het bereik ook nog eens erg groot. Dat levert de nodige tijdswinst op, en communicatie als geheel wordt een stuk efficiënter. 

Alternatief voor vast internet 

Steeds vaker wordt 4G ingezet als alternatief voor vast internet. Hierbij wordt een simkaart in de router geplaatst. Dat is handig als er op een bepaalde plek geen vast internet mogelijk is. Een voorbeeld zijn buitengebieden of bouwplaatsen. Gebruikers kunnen zo toch profiteren van breedbandinternet.

Uit een onderzoek van Telecompaper uit 2017 blijkt dat veel gebruikers 4G inmiddels zien als volwaardig alternatief voor vast internet. 

4G als back-up 

Ook als back-up biedt 4G veel voordeel. Het kan bijvoorbeeld weleens gebeuren dat er een storing op de vaste verbinding optreedt. In dat geval zou 4G de verbinding over kunnen nemen. Belangrijke verbindingen blijven daardoor gewoon beschikbaar. Medewerkers kunnen dan door blijven werken zoals ze gewend zijn. Dat is goed voor de continuïteit en productiviteit van de organisatie.