Zo versterk je de mobiele dekking op kantoor

Ongeveer de helft van de zakelijke mobiele gesprekken vindt op kantoor plaats. Een goede mobiele dekking voor je belletjes en wifi op kantoor is dan ook wel zo handig. Toch is dit niet altijd vanzelfsprekend. Dit kan onder andere komen door strenge isolatie-eisen van het gebouw. Met de volgende tips zorg je voor een optimale mobiele dekking.

Controleer de zwakke plekken

Heb je last van een matige wifi-verbinding? Dan is het raadzaam te kijken op welke plekken op kantoor er verbeteringen benodigd zijn. Dit kan bepaald worden door het wifi-signaal te meten terwijl je door kantoor loopt. Hoe minder streepjes er zichtbaar zijn, hoe slechter het signaal op die plek is. Op deze manier kom je erachter op welke plekken binnen je organisatie het signaal versterkt moet worden.

Maak gebruik van een signaalversterker 

Deze apparaatjes verbeteren op een snelle en eenvoudige manier de interne dekking. Een signaalversterker bestaat uit een hoofdantenne en binnenantennes. De hoofdantenne moet geplaatst worden op een plek waar het mobiele signaal het sterkst is. De binnenantennes plaats je op plekken waar er matig bereik is. De signaalversterker zorgt voor een betere dekking doordat het signaal via de antennes beter verspreid wordt. Zo profiteer je altijd van goede geluidskwaliteit.

Gebruik Voice over Wifi

Telecomproviders houden zich actief bezig met het verbeteren van je mobiele dekking. Een voorbeeld hiervan is Voice over Wifi. Om gebruik te kunnen maken van deze techniek moet je smartphone dit wel ondersteunen. Bij Voice over Wifi wordt er automatisch overgeschakeld naar het wifi-signaal wanneer de mobiele dekking slecht is. Hierdoor heb je altijd automatisch een sterk signaal tot je beschikking. 

Verander van smartphone of provider 

Een slechte dekking kan ook te maken hebben met een zwakke smartphoneantenne of matig mobiel netwerk. In dat geval is het verstandig te veranderen van provider of een andere smartphone aan te schaffen.