Beheer en beveiliging onder één dak met Mobile Device Management

De opkomst van mobiele devices en applicaties heeft ons in staat gesteld ons werk flexibeler in te delen. Tegelijkertijd heeft het ook tot nieuwe uitdagingen geleid. Vaak zijn er veel verschillende devices van meerdere fabrikanten in omloop. Het kan een tijdsintensieve en complexe klus zijn deze integraal te beheren en te beveiligen.

Mobile Device Management-oplossingen maken korte metten met deze problematiek. Dat gaat als volgt. 

Integraal beheer van al je devices 

Met Mobile Device Management-platformen kun je heel makkelijk al je mobiele devices in één keer beheren. Door je smartphones, laptops en tablets te koppelen aan de oplossing kun je deze allemaal tegelijk updaten. Op die manier kun je meteen software-updates en zakelijke applicaties uitrollen. Die updates worden geïnstalleerd op het moment dat het device verbinding maakt met het wifi-netwerk.

Het maakt in de meeste gevallen niet uit van welke fabrikant je device is, of welk besturingssysteem geïnstalleerd is. Zo hoef je niet ieder device apart te updaten. Hiermee bespaar je dus enorm veel tijd, geld en resources. 

De zekerheid van sterke beveiliging 

Naast beheer kun je met Mobile Device Management-oplossingen ook sterke beveiliging toepassen op al je mobiele devices. Zo is het in de meeste gevallen mogelijk om een gescheiden werk- en privéomgeving op het device aan te maken. Dit wordt ook wel containering genoemd. Het voordeel hiervan is dat je privé-apps niet kunnen communiceren met je zakelijke apps. Op die manier blijft je zakelijke data veilig. Ook malware en hacks worden zo effectief buiten de deur gehouden.

Ben je je toestel kwijt, bijvoorbeeld door diefstal of verlies? Dan kun je via Mobile Device Management deze devices op afstand blokkeren en wissen. Je data komt hierdoor niet in verkeerde handen. 

Goed voorbereid op GDPR

Met Mobile Device Management beschik je over de perfecte oplossing voor je mobiele devices en medewerkers. Maar er is nog een ander groot voordeel. Door het toepassen van Mobile Device Management zet je een goede stap in je voorbereiding op de komst van GDPR. Deze Europese data- en privacywetgeving wordt vanaf mei 2018 strenger toegepast. Bedrijven die slordig omgaan met hun databeveiliging kunnen dan rekenen op hoge boetes.

Met Mobile Device Management hoef je je hier al een stuk minder druk om te maken.