Zo laat je je collega’s sneller wennen aan nieuwe IT

De tijd dat de werkplek bestond uit een vaste pc, vaste bureautelefoon en een logge printer is voorbij. Apps en mobiele devices vormen steeds vaker het alternatief. Deze flexibele oplossingen stellen medewerkers in staat productiever en flexibeler te functioneren. Voorwaarde is wel dat zij snel met deze nieuwe werkplekinvulling aan de slag kunnen. Maar hoe bereik je dat?

Kies de juiste technologie 

Productiviteit en gebruiksgemak zou de gedachte achter de flexibele invulling van de werkplek moeten zijn. Kies daarom IT die past bij de taken en persoonlijke wensen van je collega. Gebruikt hij privé een Android-toestel, voorzie hem dan ook zakelijk van eenzelfde device. Dat verkort de leercurve en versnelt de adoptie. Door werkplekken as-a-service af te nemen kom je snel tot een persoonlijke werkplekinvulling.

Trainingen en workshops 

Een nieuwe productiviteits-app als alternatief voor oude vertrouwde software; de omschakeling kan even wennen zijn. Het is daarom verstandig om interactieve gebruikerstrainingen te organiseren. Zo worden de nieuwe functies en het gebruiksgemak van nieuwe IT sneller duidelijker en kun je collega’s sneller overtuigen van de voordelen. 

Bied nazorg 

Door na de ingebruikname periodieke meetmomenten in te lassen verzamel je waardevolle feedback over het werken met de nieuwe IT. Zo breng je pijnpunten en onduidelijkheden in kaart, en kun je die snel oplossen.