4 goede redenen om te kiezen voor een Mitel-zorgoplossing

Eind vorig jaar sloot Mitel een overeenkomst met Eurocom Group, leverancier van technologie en producten die in de professionele- en thuiszorg extra comfort en veiligheid bieden. Nu een jaar later is er de Mitel-zorgoplossing. Een koppeling tussen Eurocom's CQ Net Live, een cloud-platform voor veiligheid- en comfortapplicaties en Mitel's mobiele portfolio met onder andere DECT, WiFi en de MiCollab smartphone UC- app.

Slimmer samenwerken in de zorg

Deze combinatie laat mantelzorgers, professionals en zorgorganisaties onderling slimmer samenwerken en communiceren zodat cliënten, zorgverleners en –instellingen het maximale uit zichzelf kunnen halen. Slimmer samenwerken moet wel, want de gezondheidszorg is de afgelopen jaren sterk veranderd. Door de vergrijzing moeten we met minder mensen meer zorg leveren.

Mitel gelooft dat de inzet van technologie kan helpen de zorg toch persoonlijk en veilig te houden. Hierbij nemen ze als uitgangspunt wat mensen nog wél kunnen. Maar waarom zou je kiezen voor deze Mitel-zorgoplossing? Wij geven je 4 goede redenen.

1. Gebaseerd op Open Care Connect dus eenvoudige integratie

Mitel maakt gebruik van het Open Care Connect framework. Dit is een open technologie (API)-netwerk, waarin ICT-dienstverleners en fabrikanten toepassingen testen, certificeren en koppelen met oplossingen van anderen. Het is een onafhankelijk netwerk waar diverse andere A-merken, waaronder Mitel en Eurocom Group, bij zijn aangesloten. Het geeft zorginstellingen de zekerheid dat de hardware en de toepassingen, die je al gebruikt, zullen werken met Eurocom’s zorgcloud en Mitel’s communicatie-cloud. Het framework gaat verder uit van co-creatie en geeft je als instelling de vrijheid de oplossing te koppelen met elke toekomstige dienst of toepassing waar je de voorkeur aan geeft.

2. Zorg inschakelen zowel binnen- als buiten de instelling

De Mitel-zorgoplossing maakt het mogelijk zowel binnen als buiten de instelling zorg in te schakelen. Denk bijvoorbeeld aan een beschermd wonen project, waarbij je de alarmmeldingen van bewoners eenvoudig kunt prioriteren en afleveren bij de dichtstbijzijnde (mantel-)zorgverlener.

3. Het gebruik van cloud-technologie maakt het flexibel en betaalbaar

Cloud-technologie vormt de basis van de Mitel-zorgoplossing. Het voordeel daarvan is dat je betaalt naar gebruik (‘pay per use’). Het aantal medewerkers dat je 'aansluit', kun je dus eenvoudig uitbreiden of weer terug brengen. Zo heb je meer controle over de kosten. Verder verlaag je kosten doordat je de hardware voor de oplossing niet meer zelf hoeft aan te schaffen en te onderhouden. En wil je eens iets nieuws proberen, dan kun je met cloud-technologie relatief goedkoop een pilot draaien van een nieuwe dienst en als deze bevalt, pas opschalen.

4. Mitel begrijpt de wereld van mobiele technologie als geen ander

Mitel ontwikkelt al jaren apparatuur voor alarmering, locatiebepaling en mobiele communicatie. Doordat Mitel ‘achter’ zo’n 3 miljard mobiele telefoongesprekken per dag zit, snappen ze de wereld van smartphones en mobiele technologie als geen ander. Ze ondersteunen elke denkbare mobiele technologie zoals DECT, Voice over WiFi en Private GSM. Mitel is hierdoor in staat naadloos in te spelen op het faciliteren van elke (zorg-)professional, mantelzorger en cliënt op elke denkbare locatie.

Bron: Mitel.nl/blog

Authorized Mitel partner

NEMESYS is authorized partner van Mitel en o.a. gespecialiseerd in Voice, Communications, UC en Mobility.