NEMESYS wint aanbesteding DAL-gemeenten

NEMESYS heeft, na een Europese openbare aanbesteding, de opdracht gekregen van de DAL-gemeenten (Delfzijl, Appingedam en Loppersum) voor de levering van een nieuwe integrale telecommunicatieoplossing inclusief support en onderhoud.

Toekomstbestendige oplossing

De DAL-gemeenten gaan hun huidige vaste telefonievoorziening vervangen voor een nieuwe integrale telecommunicatieoplossing. Zij verwachten een toekomstbestendig communicatieplatform waarbij ten minste voor de komende 5 jaar hun medewerkers niet beperkt worden in het gebruik van communicatiemiddelen.

Uitgangspunten

Belangrijke uitgangspunten voor de nieuwe telecommunicatieoplossing van de DAL-gemeenten zijn:

  • Een up- en downschaalbare oplossing, omdat het aantal medewerkers vanwege het (mogelijk) aansluiten van nieuwe organisaties, verzelfstandigingen, regionale samenwerking en decentralisaties aan verandering onderhevig is.
  • Integratie van zaken als mobiele telefonie, vaste telefonie, klantcontactcentrum en unified communications;
  • Medewerkers moeten onafhankelijk van tijd, plaats en device op meerdere verschillende manieren met elkaar kunnen communiceren;
  • Een communicatieoplossing op basis van Voice over IP;
  • Optimale beschikbaarheid (24/7) en bereikbaarheid, ook in calamiteitensituaties;
  • Voor elke organisatie moet een eigen entiteit ingericht kunnen worden met een eigen programmering, terugval, keuzemenu, klantcontactcentrum, etc.

Mitel MiVoice Business

De nieuwe telecommunicatieoplossing wordt gecreëerd op basis van een MiVoice Business platform van Mitel. Dit platform biedt de gewenste functionaliteit, stabiliteit en flexibiliteit. Bovendien is het een uitermate toekomstvaste oplossing. En MiCollab en MiCC zorgen voor de vast-mobiel intergatie, unified communications en contact center functionaliteiten.

Over DAL-gemeenten

DAL-gemeenten bestaat uit een samenwerking, onder andere op ICT-gebied, tussen de gemeenten Delfzijl, Appingedam en Loppersum en hun gemeenschappelijke regelingen. In totaal zijn er ruim 500 medewerkers werkzaam bij deze organisaties.

De gemeente Delfzijl heeft ongeveer 25.000 inwoners, de gemeente Appingedam heeft ruim 12.000 inwoners en de gemeente Loppersum telt iets meer dan 10.000 inwoners.

Over NEMESYS

NEMESYS is een fullservice system integrator voor de zakelijke markt. NEMESYS levert, al sinds 1990, betrouwbare communicatie oplossingen en is gespecialiseerd in (hosted) telefonie, VoIP, mobiele telefonie, contactcenters, unified communications, IT-infra en -beveiliging. Tot de opdrachtgevers behoren o.a. overheidsinstellingen, transport, dienstverlening, industrie en onderwijs.