Alcatel-Lucent: Betere gebruikerservaring, mobiliteit en bedrijfscontinuïteit

De nieuwe Alcatel-Lucent Enterprise communicatieoplossingen voor het MKB bieden een betere gebruikerservaring, mobiliteit en bedrijfscontinuïteit. Dankzij de verbeterde functionaliteit kunnen medewerkers handiger werken en een hogere klanttevredenheid realiseren.

Met de nieuwste Alcatel-Lucent OpenTouch Suite for SMB van Alcatel-Lucent Enterprise (ALE), kunnen MKB-bedrijven hun medewerkers een makkelijkere gebruikerservaring en verbeterde mobiliteit op locatie bieden.

De nieuwe OpenTouch Suite for SMB zorgt voor hogere productiviteit en efficiëntie dankzij de extra mogelijkheden van de communicatie- en samenwerkingstools en geeft medewerkers overal en altijd toegang tot de bedrijfsomgeving via mobiele applicaties.

Communicatieserver

De kern van de OpenTouch Suite for SMB is de geconvergeerde communicatieserver Alcatel-Lucent OmniPCX Office RCE versie 10.3. Deze veelzijdige end-to-end communicatieserver beschikt over de volgende nieuwe mogelijkheden en eigenschappen.

Gebruikerservaring

De makkelijkere gebruikerservaring is uitgebreid om op meer telefoons meer spraakcommunicatiemogelijkheden te bieden.

  • De 8018 DeskPhone biedt de look en feel van een zakelijk high-end toestel, voor een redelijke prijs. Het toestel beschikt over geavanceerde, gebruiksvriendelijke telefonie-eigenschappen en een goede hands-free functie.
  • Kantoormedewerkers kunnen gesprekken naadloos overschakelen tussen smartphones en bureautelefoons, met gebruik van innovatieve NFC-technologie (Near Field Communication).
  • De IP Softphone is nu ook beschikbaar voor Android-tablets en –smartphones, waarmee bedrijven een consistent softphoneplatform kunnen implementeren voor alle belangrijke platformen die binnen het bedrijf worden gebruikt.

Mobiliteit en DECT

Verbeterde mobiliteit op locatie met de nieuwe Alcatel-Lucent Enterprise DECT-toestellen.

  • Het 8212 DECT-toestel is een instapmodel: een scherp geprijsde, draadloze, compacte telefoon voor het MKB met een modern design.
  • Het industriële 8262 DECT-toestel heeft een robuuste behuizing en een schokbestendig scherm. Het toestel is ideaal voor gebruik in veeleisende omgevingen, bijvoorbeeld op bouwplaatsen, in fabrieken en in de olie- en gasindustrie. Het beschikt over geïntegreerde alarmeringsfuncties zoals man-down, no-movement, pull-cord en een noodknop. Zo houden medewerkers ook onder fysiek zware werkomstandigheden contact met de rest van de organisatie.
  • Op de DECT-toestellen is nu de oproepgeschiedenis beschikbaar en deze kan op ieder moment worden geraadpleegd. 

SIP

ALE ondersteunt bedrijfscontinuïteit dankzij verdere SIP-netwerkontwikkelingen, implementatie van aanvullende standaarden voor SIP-netlijnen en verbetering van de beveiliging.

  • De oplossing blijft ondersteuning bieden voor SIP-netlijnen, wat kostenvoordelen voor bedrijven oplevert.
  • Biedt actuele beveiligingsupdates om kwetsbaarheden te minimaliseren en uptime te maximaliseren.
  • Voldoet aan de zich voortdurend ontwikkelende marktstandaarden voor RFC-parameters, om interoperabiliteit te waarborgen.

Hotels

De OmniPCX Office RCE beschikt bovendien over een ingebouwde hoteloplossing die tegemoetkomt aan de specifieke behoeften van het hotelwezen. Via de ingebouwde receptiefunctie is het communicatiesysteem volledig geïntegreerd met de hotelapplicatie en worden tot 200 kamers ondersteund. Deze oplossing is ook geschikt voor klinieken, verzorgingshuizen, studentenflats en andere zakelijke omgevingen met soortgelijke kenmerken.

Alcatel-Lucent Expert Business Partner

NEMESYS is gecertificeerd Expert Business Partner van Alcatel-Lucent Enterprise, een toonaangevende aanbieder van bedrijfscommunicatieoplossingen en -diensten, zowel op locatie als in de cloud.