3 alternatieven voor ISDN

Zoals eerder aangekondigd nadert het traditionele telefonienetwerk van KPN het einde van zijn levensduur. Daarom zal de dienstverlening voor ISDN1/2 en ISDN/PSTN meervoudig per 1 september 2019 worden beëindigd. Dit heeft directe impact op de telefonische bereikbaarheid van jouw bedrijf.

3 alternatieven voor ISDN

Gelukkig zijn er voldoende goede alternatieven voor de ISDN-lijnen, zoals Hosted telefonie, een SIP Trunk of Vast-mobiel integratie. We zetten het even voor je op een rijtje.

1. Hosted Telefonie

Klaar voor de toekomst met een telefooncentrale in de cloud! Niet alleen de ISDN-lijnen, maar ook de 'oude' telefooncentrale op kantoor kan eruit. Met hosted telefonie, ook wel cloud of VoIP telefonie genoemd, heb je een telefooncentrale in de cloud, zonder omkijken naar beheer en onderhoud. Je betaalt een vast bedrag per gebruiker per maand, dus je hebt geen hoge investeringen. Bovendien verhoog je de bereikbaarheid en mobiliteit van je bedrijf en je medewerkers.

  • Kostenbesparend;
  • Betere belkwaliteit;
  • Veel extra opties zoals bijvoorbeeld callcenter functionaliteiten en call recording;
  • Eenvoudig aan te passen, uit te breiden en op te schalen in aantal gebruikers, telefoonnummers en opties;
  • Integratie met mobiele telefonie mogelijk.

 

2. SIP Trunk

De ideale tussenstap! Voldoet je huidige telefooncentrale nog prima, of is hij nog niet afgeschreven? Je bestaande centrale kan ook worden aangesloten op een SIP Trunk i.p.v. ISDN-lijnen. Hiermee kun je door middel van een IP-gateway de telefooncentrale en toestellen gewoon blijven gebruiken.

3. Vast-mobiel integratie

Bereikbaar op vast, bellen met mobiel! Deze oplossing is vooral geschikt voor bedrijven die veel mobiele medewerkers in dienst hebben. Omdat je tegenwoordig met de meeste mobiele abonnementen onbeperkt kunt bellen en internetten voor een vast bedrag per maand, is 'vast-mobiel' voor sommige bedrijven een aantrekkelijk alternatief voor een telefooncentrale.