De 5 voordelen van VoIP

Steeds meer organisaties schakelen voor telefonie over op Voice over Internet Protocol, oftewel VoIP. Daarbij bel je niet meer via de ISDN-lijn, maar via dezelfde dataverbinding die ook je e-mail en internetverkeer verwerkt. VoIP heeft veel voordelen. André van Arkel, accountmanager bij NEMESYS, noemt er vijf.

1. VoIP is flexibel

“VoIP groeit mee met je onderneming, zonder dat je grote investeringen hoeft te doen. Het aansluiten van een IP-telefoontoestel op internet is voldoende. Nieuwe medewerkers of vestigingen zijn daardoor zeer gemakkelijk toe te voegen.”

2. Het is goedkoper

“Wanneer je gebruik maakt van VoIP betaal je geen vastrecht meer voor een ISDN- of telefoonaansluiting, omdat bellen voortaan via de internetverbinding gaat. Door data en spraak te combineren via één glasvezelkabel of koperverbinding bespaar je dus op je vaste lasten. De beltikken zijn bij VoIP ook goedkoper dan bij traditionele telefonie. Je kunt er trouwens ook voor kiezen om de beltikken integraal af te kopen. Dan betaal je een vast bedrag per maand en weet je precies waar je aan toe bent.”

3. Je kiest zelf je toestel

“Bij traditionele telefonie hangt het van je merk en type telefooncentrale af welke telefoontoestellen je kunt gebruiken. Je kunt dus niet kiezen voor goedkopere of gebruiksvriendelijkere toestellen. Bij VoIP heb je de keuze uit veel meer toestellen, van verschillende merken en in diverse prijsklassen. Dat geeft meer vrijheid, omdat je merkonafhankelijk toestellen kunt aanschaffen.”

4. Geen gedoe met verschillende kabels

“Omdat VoIP via internet verloopt, is er geen losse telefoonkabel meer nodig. Dit betekent sowieso dat er per werkplek een kabel minder ligt. Zeker bij nieuwbouw of renovatie kan dat een flinke besparing op de bekabelingswerkzaamheden opleveren.”

5. Telefonie in de cloud wordt mogelijk

“Wanneer VoIP eenmaal is geïnstalleerd, wordt het ook mogelijk om de telefonie via de cloud helemaal online te regelen. Bellen via de cloud is de voordeligste vorm van telefonie. En omdat alles online wordt geregeld en ingeregeld, is het heel flexibel. Je kunt bijvoorbeeld heel gemakkelijk nieuwe gebruikers toevoegen of juist gebruikers weghalen, wanneer iemand je bedrijf verlaat.”

Meer weten over VoIP?

Wil je weten of VoIP ook iets voor jouw organisatie is? André vertelt je er graag alles over. Neem gerust contact met hem op voor een afspraak.