Een conference call met je smartphone? Zo doe je dat!

De term conference call doet nog vaak denken aan groepen mensen in meeting rooms en VoIP-telefoons. In het tijdperk van mobiel werken is dat natuurlijk allang niet meer de standaard. Ook via je smartphone kun je nu heel eenvoudig een conference call opzetten, waar je je ook bevindt op dat moment. Met deze tips doe je dat in een handomdraai. 

Groepsgesprekken voeren via je smartphone 

Vrijwel alle smartphones bieden de mogelijkheid om met meerdere personen tegelijk te bellen. De manier waarop je dat doet is altijd vrijwel hetzelfde, ongeacht of je een iOS- of Android-toestel hebt. Je belt gewoon een van de deelnemers en voegt andere deelnemers toe via het gespreksmenu op je smartphone. In dit menu vind je ook vaak een optie om alle gesprekken samen te voegen. Zo kun je heel eenvoudig en zonder externe app conference calls opzetten.

De mogelijkheden van deze methode zijn natuurlijk wel wat beperkter dan bij app-gebaseerde oplossingen. 

Plaatsonafhankelijk vergaderen met Skype for Business

Een van de populairste apps voor vergaderen is Skype for Business. Met deze handige app kun je videobellen, maar ook gewone calls opzetten. Daarnaast kun je heel eenvoudig je scherm delen, waardoor nog meer interactieve mogelijkheden ontstaan.

Skype for Business is een bijzonder kostenefficiënte oplossing die gesprekken met zowel kleine als grote groepen perfect ondersteunt. Vanzelfsprekend moeten deelnemers aan de conference call wel over de app beschikken om gebruik te kunnen maken van deze oplossing. Ook een stabiele mobiele internetverbinding is een belangrijke vereiste.

Conference calls via je hosted telefonieoplossing 

Ook via je hosted telefonieoplossing zet je supersnel een conference call op. Binnen deze oplossingen kun je eveneens gesprekken met meerdere mensen tegelijk opzetten. Aanvullend profiteer je van opties zoals videobelmogelijkheden en scherm delen. Ook met deze oplossing ben je niet afhankelijk van een vaste locatie; je gebruikt immers een app waarmee je zowel op je smartphone als op kantoor over dezelfde functionaliteiten beschikt.

Met hosted telefonie haal je dus meteen een oplossing in huis waarmee je altijd in contact kunt staan met meerdere collega’s tegelijk.