Hosted telefonie houdt je bereikbaar

Op 1 september 2019 komt er een einde aan de vertrouwde ISDN-lijn. De techniek verdwijnt omdat deze verouderd is. Vanwege de groei aan digitale mogelijkheden neemt het aantal ISDN-gebruikers dan ook al jaren af. Het alternatief? Hosted telefonie, de digitale variant die bedrijven veel voordeel biedt.

Het beste van twee werelden 

Hosted telefonie combineert het gemak van een vaste telefoon met de voordelen van internetbellen. Het belangrijkste verschil: telefonie loopt niet langer via de kabel, maar via het internet en de cloud. Dat betekent dat je gewoon met je vaste telefoon kunt blijven bellen.

Tegelijkertijd profiteer je van de voordelen van een digitale omgeving. Denk aan vertrouwde functionaliteiten zoals doorverbinden, doorschakelen en het instellen van belgroepen. Daarnaast zijn er een aantal nieuwe functionaliteiten. Je kunt hosted telefonie bijvoorbeeld koppelen aan je crm-systeem. Hierdoor zie meteen de laatste klantinformatie wanneer deze belt en kun je die gegevens tijdens het gesprek bijwerken. Zo weet je zeker dat ze altijd up-to-date zijn. 

Schaalbaar en kostenbesparend 

Via de applicatie kun je de oplossing zelf naar eigen inzicht aanpassen. Aansluitingen kunnen eenvoudig worden toegevoegd of verwijderd. De oplossing sluit hierdoor altijd aan bij de behoeften van je organisatie. Ook kun je extra functionaliteiten toewijzen aan collega’s, of de mogelijkheden juist afschalen.

Kostentechnisch is hosted telefonie eveneens erg interessant. Bellen via internet is namelijk veel goedkoper dan via de kabel. En omdat het beheer en onderhoud door de provider wordt verzorgd bespaar je nog eens extra. Hierdoor ben je ervan verzekerd dat je telefonieoplossing functioneel en veilig is.

Beter contact met je klanten 

We gaan steeds mobieler te werk, dus is het logisch dat we een telefonieoplossing gebruiken die met ons meebeweegt. Hosted telefonie is dan ook de juiste keuze. De applicatie kan worden gebruikt op de smartphone en tablet. Je blijft gewoon bereikbaar via één nummer voor zowel vast als mobiel. Met hosted telefonie kun je voicemails laten doorsturen naar je e-mailadres. Zo kun je direct vanuit je mail klanten terugbellen. Hierdoor vergroot je je bereikbaarheid, en onder aan de streep je klanttevredenheid. Deze voordelen maken van hosted telefonie het toekomstbestendige alternatief voor ISDN.